2011. augusztus 15., hétfő

Tanyalájfi fitnesz-napok -étkezés

A leglényegesebb a plusz öt kiló eléréséhez a 8. hónap derekán, a rendszeres mozgás mellett, a megfelelő táplálkozás.

Nos, az első trimeszterben annak örültem, ha valamit jó étvággyal képes voltam elfogyasztani és ha ez a valami meg is maradt bennem. Volt mandarinos korszakom, meg kókuszos, meg joghurtos. Az életben-maradáshoz éppen elég. 
A következő trimeszterben már bátrabban ehettem -volna, de éppen ekkor köszöntött be a tomboló nyár a maga kánikulájával, -és a fojtogató gyomorsavam. Így a sok semleges folyadék mellett, gyümölcsöket fogyasztottam. Szőlőt, nagyszeműt, zöldet. Cseresznyét, sajátot. Meg meggyet. Szintén hazait. És aztán dinnyét. Együltőmben 2-3 kilós feleket. Főként a délutáni alvásos idejükben. Mert nem akartam osztozni egyetlen falatján sem. (az önfeláldozó anya) A húsok mellőzöttek lettek. Nem kívántam.
S most a harmadik szakaszban meg annak örülök, hogy elmúlt a gyomorsavam, de az étvágyam továbbra sem olyan, mint régen. Reggelente megmakacsolom magam, hogy az első kávé mellé lecsúsztassak egy szelet vajas kalácsot. Aztán gyümölcsök ismét. Még mindig a görögdinnye az abszolút favorit. Vacsorára pedig most már rendszeressé lett a nem kimondottan update szerelmem: friss házikenyér, saját kecskesajt-paradicsom-paprika-hagyma és mellé saját vágású disznyó oldalszalonna. 

Hát, ennyi a titkom.
 
Copyright 2009 Cucka blog. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator