2013. február 1., péntek

Mici-zanza

Valahogy éreztem, hogy Szendvics-Micivel, a rettenet középső lányformátummal, lesznek még (óvodai) gondjaink

Pár napja kezdődött, hogy egy reggel kategorikusan kijelentette, ő nem szeretne óvodába menni. Viszonylag könnyedén meggyőzhető volt a világ rendjéről (kismókus, az ovibajárás a ti feladatotok, ha ti sem mentek -mert persze erre Hunor is rákontrázott-, akkor anya sem kel ma fel az ágyból és nem mossa ki a ruháitokat, nem főz vacsorát, nem teljesíti a kívánságaitokat, apa nem megy dolgozni, lázadás lesz, káosz és anarchia...) , ám 1-2 nap elteltével, újra porondra került a téma. Ekkorra azonban a miért is nem szeretnél ma oviba menni? kérdéskörre már konkrét választ fogalmazott: mert unatkozom.
Elég bután néztünk Apjukkal karöltve a 3 éves múltra, majd megígértük, hogy az oviban megkérjük az óvónéniket (stréber mutter in eksön), hogy lássák el őt plusz feladatokkal. Indulás előtt azért még Mickó kikuncsorgott belőlem egy olyan ígéretet is, mely szerint délután mutatok neki számokat (úúúú, én erre nem vagyok bekalibrálva) és leírjuk együtt a Minka betűt. (amit természetesen még aznap délután be is hajtott rajtam)

Az oviban meg jeleztük, hogy Mici kisasszony többre vágy. Mily meglepő ez csak számomra volt újdonság, itt nálunk ugyanis az a szokás, hogy a ballagók maguk szövik a tarisznyájukat, s mint kiderült, Mici is buzgón beült szőni közéjük. 

Ennek tükrében, talán már iskolát kellene keresnem neki ősztől. Mindenesetre, elég erősen kétlem, hogy ez a kisliba még 3 évet kibírna az ovi keretei között...
 
Copyright 2009 Cucka blog. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator