2012. október 31., szerda

egy tökjó nap margójára

Buzgómócsing eszemkásként tegnapra TökJó napot hirdettünk az oviban, azaz minden jöhetett, ami a tökhöz kapcsolódik. Az egyik vállalkozó szellemű anyuka tökösmákost sütött a gyerekekkel, egy másik tökdíszt hajtogatott-vagdosott-ragasztott színes papírból, én a gyurmázást vállaltam. A saját koncepcióm szerint a kinyújtott sólisztgyurmából sablonok segítségével különböző tökös dolgot vágtunk volna ki, de ismét bebizonyosodott a gyerekek képzelőereje messze túlszárnyalja a felnőttekét. Legalábbis az enyémet. Az egyik kisfiú például fészket csinált, tök fészket. Hunor pedig tömör kis gombócokat formált, melyet tökmagokkal, fehér babbal valamint sárgaborsóval díszített és az ő kövecskéinek hívja. (s melyeket azóta is sirat, mert ma csak a töklámpásunkat hozhattuk haza az oviból a gyurmák még pár napig az ovi folyosóját díszítik)

Az ottlétünk mindösszesen 3 órán át tartott, én mégis emelem kalapom az óvónők-dadusok előtt, ez a pár órás zsibongás és megosztott figyelem nálam egy fél 9-es ágybazuhanást eredményezett és csak a Bigi kaparászások riasztgattak jópárszor föl reggel fél 8-ig. 


A fáradtságért Hunor félálom szavai kárpótoltak... te vagy a legjobb anyuka, gyurmáztál az összes óvodás barátommal és még töklámpást is tudsz csinálni... naja, kérem szépen, az élet fontos dolgaihoz érteni kell!
 
Copyright 2009 Cucka blog. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator