2012. október 19., péntek

Az egyévesről s annak megünnepléséről

Bigi születésnapját egy hajnalig tartó fergeteg partival ültük meg. Hála egy közösségi oldalas egész napos ugrálóváras nyereménynek és annak hihetetlenül szimpatikus és rugalmas üzemeltetőjének, a tizenakárhány gyermök számára az egész napos (le)fárasztás biztosított volt. 


A Szent Mihály napi kecskepöri reggeltől fődögélt, persze volt bé menü is a gyöngébb gyomorral rendelkezők számára. És volt sokgyerek és sokfelnőtt és sokbor és sokpálinka és nagykoccintások és nagybeszélgetések és hajnalig tánc, amikor a kicsik már rég ágybazuhantak.


Készültek publikus gyerekfotók és kevésbé publikus elhajlós ölelkezős barátnősek. 


És persze elmaradhatatlan volt a duplatortás megköszöntés, kis rásegítéssel Bigi fújta el az egyik gyertyát, Micike a másikat.


S hogy mit tud a miegyévesünk? Örökmosolyú és világbéke hangulatú, nyugodt és kiegyensúlyozott. Tökéletesen ejti anyjától eltanult tanácstalankodását (háááát), anyáz, apáz, ugat (vavava), és elhívatottan brümmögve tolja a kisautóit. (H)oppáz vagy tsütcs-öl, ha a pelenkásabbik felire tottyan és tökéletesre fejlesztette haladási technikáját, kúszik-mászik és minden mentén feláll és lépeget. A bútorokat körbetotyogja és a méretben megfelelő tárgyakat járássegítőként használja. Megeszi a virágföldet és a homokot, de alapvetően semmilyen élelem kapcsán nem jellemző rá a válogatás. Jólevő, pocsékul alvó. Azaz alszik ő, este 7-től éjféli langymelegig, aztán 2 magasságában fölébred és 5-ig elmatat. Fölül, kimászik, piszkálódik, körbejárja a házat, nem sír, gőgicsél, visszajön, majd egyszercsak kidől. Nem továbbig, mint hajnali fél 7. Napközben egyszer alszik, általában ebéd után, általában egy órásat, de van olyan is, hogy 4 órán át játszadozik álomföldön. 
Finomtapintású, simogató, ölelős és bújós. Kiflibenalvós, továbbra is nyolcfogú, 74 centi 9300 grammos szuszmákmanó.

Egyszer pedig úgyis elfogyasztom desszert gyanánt őcukiságát. 
 
Copyright 2009 Cucka blog. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator