2012. november 29., csütörtök

ünnepre hangolva

Közelednek az ünnepeink, a nagyok szülinapjai. Idén meginterjúvoltam az érintetteket, hogy mit szeretnének a szülinapjukra kapni-kérni, milyen ízű és formájú tortára vágynak, s ha már itt tartunk, mit hozzon a Jézuska a fa alá? (és idén talán utoljára az én szervezésemben, a mi szeretteinkkel, a mi baráti társaságunkkal és azok gyermekeivel ünnepelünk egy köztes dátumon, aztán már más alibit kell találnunk az év végi ereszd-el-a-hajam partira, ugyanis Hunor többször is kísérletet tett babazsúrrá minősíteni a mi kis szórakozásunkat, aztán alkut kötöttünk és ez az év még marad így, aztán már ők maguk alakítják a vendéglistájukat... tejóég! )

Minka -aki egyszer szétszórt a nappaliba egy tasak pattogó cukros nyalókát, és én akkor és ott megfogadtam, hogy a házba mégegyszer nyalóka be nem jön- nemes egyszerűséggel a szülinapjára nyalókát (szegény kisgyermek panaszai, első fejezet) és csokis macskás tortát kért, a Jézuskán még gondolkodik.

Hunor epres pókemberes tortát és bingát* (még mindig nem mennek a reccsenős szavak) kért a szülinapjára, mert ugye az már mindjárt itt van, és még hányat kell addig aludni? A Jézuskának meg majd lerajzolja, hogy miylen távirányítós verdás autót szeretne... 
... majd pici homlokráncolás után módosított: nem, anya, inkább a szülinapomra kérem a távirányítós autót és a Jézuskától a bingát, hogy ne kerüljön nektek  pénzbe...


* újszerelem van az oviban és őszőkesége Hunor mellett öltözött, amikor Huncos éppen a bingájáról tartott kiselőadást, és akkor a királylány ráemelte varázslatos búzakék szemeit és csodálkozva, -ámbátor kicsit fitymálóan, éppen csak annyira, amennyire ez egy királylányhoz illik-, megkérdezte: de mi az a binga? és ekkor Huncos egyre hangosabban, tagoltabban és kétségbeesettebben ismételgette, hogy biingaaaa, B I I I I I  N G A A A A , nem érted?! segítségére siettem, elmagyarázva ciklonunknak, hogy Hunornak jelenleg még nem minden esetben megy az "r" betű kimondása és megkértem berregjünk együtt mindannyian emígyen, hogy brrrrrringa. Hunorom metszően végigmért, majd közölte: bicikli. (és méltósággal távozott, maga mögött hagyva két berregő szőkenőt...)
 
Copyright 2009 Cucka blog. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator