2011. október 14., péntek

Egy átlagos nap

Az esti káosz közepén Hunor egyszer csak aszongya, hogy holnap vasárnap és nem kell oviba menni. Oké, az utóbbi időben kissé dezorientált vagyok térben és időben, ám az mégiscsak feltűnt volna, ha a hivatalosnak nyilvánított, heti egyetlen hitös-szabadnapon (szombaton), hozzávetőlegesen legalább fél napon át egy levegőt szívunk a ház urával. Így tiltakoztam, majd naptárt ragadtam, és bizonygattam, de látván Elsőszülöttem könnybelábadó szemeit és legörbülő szájsarkát, napoltam a problémát, egy majd megbeszéljük este Apával-lal. Persze, az agyam közben dolgozott és arra a következtetésre jutott, ez nem lehet más, mint a gyerek késleltetett reakciója a kistestvér érkezésére, ergo szeretne több időt velem tölteni, ezért megpróbál egy napot elcsaklizni a hétből. Úgy voltam vele, ám legyen, hiszen a kórházból hazajövetelünk után, nem volt hajlandó egyetlen napot sem, de még egy fél délutánt sem mulasztani az oviból. 
Aztán persze kiderült, hogy pedagógiai nap van, és tényleg ovimentes napunk lesz, amiről a ház ura már hetekkel ezelőtt értesült, csak velem felejtette el közölni. És Apjuk mindezt még tudta tetézni egy ma reggeli nagyonvidéki, nyolckor kezdődő konferenciával.

Persze, a hajnali velemébredős migrén még az előzményeket is überelte. Az erős feketekávé-cataflam-és fél óra sötétszobás pihenés trió visszahozott az életbe, így egészen életképessé váltam fotózni az ivadékok egymás iránti pizsamás szerelmét, főtt kukoricázásra, kecskézésre is jutott idő, sőt mi több,  még boltban is jártunk. És mindezt négyesben abszolváltuk. A két nagyobbikkal ugyan előre letisztáztuk a játékszabályokat (oké, hívhatjuk hierarchikus pozíciómból fakadóan zsarolásnak is), melyek szerint, ha követelőznek/lepakolnak a polcokról/vandál vendelként funkcionálnak, soha a büdös életbe nem jöhetnek velem boltba/emberek közé. Mert ezek olyan reális fenyegetőzések. És mert ezeket biztos vérkomolyan is veszik már tőlem, így napi használatban. 


És példaértékűen délután mindhárman egyszerre hédereltek egy bő kétórásat. (ami alatt én is, és még olvashattam is mostkedvencet, sőőőőt még egy barátnős kávézás is belefért)

Amire a mai nap tükrében még büszke vagyok: csak este üvöltöttem egy oroszlánosat, amikor fölfedeztem a nappaliban a Minka fogai által szétforgácsolt főttkukoricákat bokamagasságig, valamint szintén Minkamóka fél tubusnyi fogkrém/tusfürdő nem rendeltetésszerű, egy alkalommal történő felhasználása.
 
Copyright 2009 Cucka blog. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator