2012. május 6., vasárnap

Anyák napja -első felvonás

Most már lassan tényleg el kellene fogadnom azt, hogy nekünk ezek az előre lezsírozott, sátoros ünnepségek össznépileg, valahogy nem mennek. Addig frusztrálódunk, míg a kör bezárul és mi mindannyian jól berobbanunk.

Ha jól emlékszem, csütörtök délután értesültem a hírről, hogy vasárnap reggel anyák napi műsor lesz a templomban, melyben az ovisok is közreműködnek. Huncos mindezt egész jól titkolta, mint ahogy azt is, hogy verselni fog. Amikor este ezt megemlítette mi cinkosan összenéztünk apjukkal, oké, valamit félreértett jószokásához híven, sebaj, jó lesz ez anélkül is. 
Az első probléma akkor kezdődött, amikor a hitös is jelezte jöveteli szándékát. Önző dög vagyok, de szerettem volna most az egyszer kedvemre meghatódni mindenféle külső behatások nélkül. Nem baj, menjünk mindannyian, Bigi feltankolva vigyorog, Nagyok szépruhába izgulva. Kivételesen nem késtünk el. Sőt, SOKKAL hamarabb ott voltunk, mint mások. Valahogy minden olyan nyugodtságosnak indult, egyedül apjuk motyorgott, hogy mikor jönnek már, meg most mi van és hova kell állni/menni, meddig tart még... ésatöbbi. 
Aztán elkezdődött és Hunor tényleg szavalt (muhaha) egy négysorost, amiből 3 sort az óvónéni súgott a fülébe és egyetlen sort zengett magától, azt hogy "édesanyám". Nagyon vicces volt és -ugyan nem volt előre megbeszélve-, én női aggyal mégis úgy gondoltam, hogy a Férj számára is totálisan egyértelmű, hogy ez olyan megörökítendő momentum, videó formátumban is. Hát nem, ellenben készült cirka 8 szellemvonalas, képnek sem nevezhető valami. 
Kis nyomásgyakorlással a végét sikerült mégiscsak megörökítenie, melyben Hősünk cseppet sem unja a műsort. Ádehogy. (és a Hitös abszolút magára ismert a fiában...):


Az ovisok után következett egy pár perc erejéig egy énekkar, döbbenet, de okunk sem lehetett (volna) panaszra, ha Hőnszeretett Másikfelem nem ítéli úgy meg a helyzetet, hogy neki ki kell mennie friss levegőre. Mert innenstől háperszehogy a két nagy ki-be cirkulált a szülei között, míg végül meguntam és felnyaláboltam kis csapatunkat, hogy akkor térjünk inkább haza, így tényleg nincs értelme. Hunor még magyarázott valami ajándékról, de én már megint okosabb vagyok lebeszéltem róla, hogy az ovis kuckós ajándékozós holnap lesz. Persze kiderült, hogy csak pár percet kellett volna kibírni (volt az KETTŐ perc is!!!),  és valóban járt volna egy szál rózsa a  végén. 

A nap tanulsága: anyák napi ünnepségen frusztrált apukákkal megjelenni szigorúan tilos.

örök körforgás


ZSOLTÁR

Az anyák halhatatlanok.

Csak testet, arcot, alakot
váltanak, egyetlen halott
sincs közülük...fiatalok,
mint az idő. Újra születnek
minden gyerekkel, megöletnek
minden halottal - harmadnapra
föltámadnak, mire virradna.

Adassék nekik gyönyörűség,
szerelmükért örökös hűség,
s adassék könny is, hogy kibírják
a világ összegyűjtött kínját.

(Ratkó József)
 
Copyright 2009 Cucka blog. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator