2011. december 2., péntek

Negyedik

Napok óta hangolódom a mai napra, akárcsak évekkel ezelőtt. Lassan valóban elfogadom, hogy nálunk a nagy eseményekre való készülődésekre az elő-frusztráció mindig rányomja a bélyegét. Így az esti üvöltözős pelenkapacsi kiosztása után villanyoltással díjaztam abbéli igyekezetüket, hogy az őrületbe kergessenek egymás piszkálásával-cincálásával, majd az abból fakadó nyávogásukkal. (könyörgöm, árulja már el valaki, hogyan kell higgadtan kezelni azt a szituációt, amikor a képedbe röhög a majdnemnégyévesed, te pedig fölényedből fakadóan próbálsz büntetni... és hol van még a kamaszkor?!)
A helyzet végül odáig fajult, hogy üzentem a Jézuskának, aki ma reggelre eltüntette szőröstül-bőröstül az adventi naptáraikat. (így leírva szembesülök igazán a setét és bosszúálló oldalammal...)
Ma éjjel valószínűleg csillámporba forgatták őket az álommanók, a szárnyaik még nem nőttek ugyan ki, de két angyalka közreműködésével telik a mai napunk. (bocsánat három, de Bigulkáról még nem tudok rosszat, egyelőre ő a mi simulékony Harmadikunk)

Délben felköszöntöttük a Négyévesünket, volt torta meg a régóta kért tikárt  is megkapta. Sosem pörgetem végig a cselekedeteimet: azóta a kiskobzos mindent zenei kísérettel ad elő, így beszélgetünk, így kotlott a gondolkodó trónján is. (apropó trónus: ma először maga intézte a Kula bácsit búcsúztató papírmunkát is, és saját bevallása szerint mától ez így is lesz, kivételt képeznek ez alól a folyékony macicsapatos napok...)


S hogy milyen ő? átlagos testalkatú (1 méteres 15 és fél kilós) visszapofázó, határait naponta többször is tágítgató kiskamasz. Igazi elsőszülött, annak minden előnyös és hátrányos tulajdonságával együtt. Érzékeny lelkű, okos, barátságos, életvidám kisember. A legtökéletesebb tanítóm, csupa olyan tantárgyat okít, melyeknek hiányában ma kevesebb lennék. Empátiára, türelemre és lelki tisztaságra tanít. És a legfontosabb dolgot köszönhetjük neki, amiért örökké hálásak lehetünk: családdá alakított minket.

Boldog Szülinapot kicsi Rókabékám! 
 
Copyright 2009 Cucka blog. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator