2012. június 8., péntek

csakegyátlagnap

Kevés vidámabb napindítót ismerek, mint a királylányos kedvenc kerámiabögre pukkanását a konyhakövön, -természetesen kakaóval töltve-, majd az azt követő éktelen Mici-ordítást, Apjuk-szentségelést. S hogy fokozódjon a helyzet, a rég beharangzott áramszünet is éppenmára esett, csudálatos a kávémentes lét, valahol az ébrenlét és az álom határmezsgyéjén táncolni délután kettőig. 
Fura érzés volt ma újragondolni, milyen is az élet elektromosság nélkül, míg várva az áramot, elindítanék egy mosást, egy mosogatást, vasalnék, porszívóznék vagy elolvasnám a világhálón érkező leveleimet.

Így maradt a kert. A borsóink idén ránkburjánzottak, már 4 kiló várja boldog felhasználtságát a fagyasztóban és még lenne mit sztornózni a kertből.  Egyelőre ott tartok, hogy a legdrágább márkájú bolti fagyasztott is "olcsóbb", mint a vele való munkálkodás ideje-energiája. (max. akkor érné meg, ha néger rabszolgáink lennének vagy apró kicsi szorgos kezek végeznék ezt pár szem cukorkáért, hiszen a legdrágább dolgunk jelen pillanatban az idő, és a kertészkedés 3 kiskorúval... hátööö, szívesen átküldöm őket kipróbálásra bárki jelentkezőnek)  Ezért a 4 kilóért nettó 2 napot dolgoztunk. (ültetés, kapálás, gyomlálás, leszedés, kifejtés <-ezt így hívják egyáltalán?)  Nesze neked, biogazdálkodás!

S hogyha még mindig nem lenne elég a jóból, harmadikra is tudok kellően rutintalan lenni, és bedőlök annak, hogy a legnagyobbik MAGÁTÓL 8 körül aludni megy, persze éjfélkor sírás, 39 fokos lázzal ébredés, nurofen a barátunk, hajnalban megint lázas, átjön. Napközben a kekeckedésen kívül más tünete nincs, aztán délben megint MAGÁTÓL elalszik a kanapén, 39 fokkal ébred ismét. Nurofen még mindig a barátunk és végre elolvasom az oldalán az adagolását is, így a csípőből 5 millit ma végre megemeltem korosztályának tükrében hétésfélre.

Hé, Univerzum, küldj nekem egy kiskaput, előre is kösziszépen! 


 
Copyright 2009 Cucka blog. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator