2012. március 3., szombat

Micimondja

Akárcsak Hunor (csak ő bő egy évvel később), Mici is alkalmazza a saját szavait beszéd közben lazán belekeverve a minyelvünkbe. Vannak nagyon érdekes szóalkotásai, határozottan lányosabb kivitelűek, mindenesetre Apaciját (aki  jobban becézgetve, mert lehet ezt még fokozni:  Püppe) kenyérre keni velük, pillogó szemlesütéssel és ajakbiggyesztéssel kombinálva. 
Saját magát megnevezi egyes szám első személyben, de ha történetet mesél vagy tulajdonjogot nyomatékosítva gyakorol, akkor Én, Puppa. Ha hivataloskodik velem, akkor Gamba Anyu-nak hív, (az apját ugyanebben a szituációban Dzsaba Apá-nak), a bátyja továbbra is Gyegye (ha hízelegni akar neki akkor Dede), Dzsidzsa babám a Zsiga babánk.
A pó-nyanya dóda az szódavízes szörp, az én-nyanyám a sima víz. Az abszolút kedvencem a penci (pelenka), és a mackó-evakuáláshoz szükséges felszerelések megnevezése, úgy mint: a doboz (popsitörlő), popórém (popsikrém). Tató vagy takcsi a takaró, nene a zene, kuk a vuk, nene pom be (ma van a szülinapom c. örökbecsűt tedd be), a vóvó a kutya, a nyaúnyaú a macska, a cica az cica (az még nem állt össze benne, hogy a kettő egy és ugyanaz), báááák a kecskék, Cöncöl a Göncöl kutyánk, a közérteslány annak ellenére, hogy Szilvi, maradt (bó, mint boltos). 
Múlt héten úgy esett, hogy doktornénihez kellett mennünk (erről alkalomadtán bővebben is), ahol annyira kooperatív volt a tündérlány, hogy beígértünk neki egy... tulajdonképpen BÁRMIT. Riadtak voltunk és féltünk,  s az eredménytől megkönnyebbülten ő választhatott a közreműködéséért a 113 általunk felsorolt lehetőség közül akármit. S ő mit választott? hát hammát a Mekcsiből. (életemben nem hagyta még el ez a formátumú Meki-becézés a számat)

És menet közben még majd kiegészítem, mert perszehogy most nem jut eszembe több miciszó.
 
Copyright 2009 Cucka blog. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator