2011. október 20., csütörtök

Szittyakutya

Aki nem emlékezne rá, annak belinkelem a képét pár szóban elmesélem, hogy tavaly augusztusban Göncöl kutyánk mellé csapódott egy, leginkább subára emlékeztető szőrrel megáldott annyira csúnya, hogy már szép, szürkésfekete kankutya, aki a Tóbiás nevet kapta -tőlünk. Ugyanis, mint kiderült, volt néki a faluban böcsületes nevet adó (Morzsi) gazdája is, de onnan rendszeresen megszökött. Többszöri jojózás után (elküldtük este, visszajött reggelre), végül megadtuk magunkat a sorsnak és befogadtuk.
Szerelmükből -hála az égnek- Göncibödönci feminizmusának köszönhetően, nem született gyerek. Olyanok ők, mint az öreg házasok, anyjuk sokszor zsörtölődve leteremti apjukot, hiába no, nálunk a  nőstények már csak ilyenek. 

Idén augusztusban csodás kép fogadott egy délelőtt az udvaron: drága kutyáink összeragadtak. Gömbölödött is GönciPityu, ahogy azt kell. (peeersze, már pont mér az állatorvos kutyája lenne ivartalanítva, ugye?!)
Egészen az első fagyig tette, pontosan október 14.-ig, amikor is este nyüsszögést hallottam a teraszról. Éppen potyogtatás közben volt, a drága, nem szívesen engedett a közelébe, hát még szegény Tóbiásra hogy acsargott, meg is állapítottuk ismét, sok a hasonlóság köztünk. (és erről a szülésünk jutott eszembe, mert jajjvolt szegény hitösnek, amit akkor kapott tőlem) Később apjuk megpróbált megalmozni Göncinek a pincébe és elkezdte becipelni a kiskutyáit, szám szerint hetet (9 született, ebből egy halva, egy pedig fejlődési rendellenességgel, ő is elpusztult). Göncöl figyelmesen végignézte, majd amint apjuk befejezte és átadta volna a boldog mamának az új vackot, el is kezdte visszaszállítmányozni a kicsiket a faltövébe magaásta gödörbe. Feladtuk, de a biztonság kedvéért pokrócokkal és szőnyegekkel borítottuk be a kiccsaládot. 

Tegnapelőtt mertük először megbolygatni az almot, sajnos a naturalista szittyaságának áldozatai is lettek: 3 kicsi bekeveredett a pokróc-rétegek közé (köztük egy magunk számára kiszemelt kétszer-akkora-mint-a-többi kiskan is), így most már csak négy eleven kisgombóc várja szerető gazdijait. De tényleg.


 
Copyright 2009 Cucka blog. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator