2011. december 31., szombat

Évzáró statisztika

Mióta szolgáltatót váltottam és nálamnál hozzáértőbbek elmagyarázták miért is jó az nekem, ha van a blogomon statisztika, azóta előszeretettel csemegézem a heti hírlevelet. Ebből nyújtanék egy csokorra-valót, szeretetvel.

A keresőkifejezések a kedvenceim. Mostanában a legkelendőbbek a "parti drogok" (na, ez hogy?) vagy az "anya-lánya szexvideók" (ilyen van?) , de mintegy mellékesen "2012 december 12 világvégé"-vel is többször visszalátogattak. (Kismici alaposabb megismerése után azon egy csöppet sem csodálkoznék, ha éppen a 3. születése napjára esne az ősrobbanás). Aztán van olyan is hogy "hogy mi" (aha az), "villámmekvín képek" (azok itt nincsenek, csak beszélünk róluk), "egy átlagos nap" (fehér holló), valamint "emeletes ágy összeszerelése", (ehhez a mellékelt linket tudnám ajánlani, mi eszerint dolgoztunk). De kerestek már nálam "kecske fejőgép"-et (azt úgy hívják cucka), "220-as vérnyomással mit kell tenni?" (felkeresni a körzeti orvost, bár nekem most erőst rendült a bizodalmam a doftorokban, igyon inkább fagyöngy és galagonya teát), "a többedik szülésnél nincs túlhordás" (nagyon rossz helyen jársz, itt csak az van. többedikre is), "közösen meztelenkedünk" (veled és itt aztán biztos nem)

A legtöbben még mindig a régi oldalunkról látogatnak ide, ezt követik Csöpkéék (régi és új oldalukkal egyaránt szerepelnek a listán), és nagyon szorosan következik a Kingáéktól érkezés. (a top tenben benne vannak még: Lillusék, Dius, Anyus, Csilli, Nani és egy számomra rejtélyes -és/mert zárt- Dominikalány honlap)

Szeretném megköszönni azt, hogy még mindig itt vagytok, hogy amikor feladnám, érkezik egy apró jel, egy pozitív gondolat, és újra erőre kapok. Hogy meddig írok még, azt nem tudom. Míg itthon vagyok, gyed-betegen, mindenképpen szükségem van erre a kiskapura, amin keresztül friss levegőhöz jutok vagy éppen kiengedhetem az itthoni gőzt. 
Köszönöm, hogy velünk vagytok, hogy kíváncsiak vagytok a mindennapjainkra, hogy hozzá(m)szóltok. Ez az év (is) mérföldkő volt a javából, voltak nagy megmérettetések, és óriási bukások. Születtek új barátságok és pár elvásott szál is lengedez még elvarrásra várva. Megszületett Bigi is, aki most már fődíj esélyes a legbesimulóbb gyerek kategóriában. Nagycsaládosok lettünk, és ennél többre én igazán sohasem vágytam. (talán csak még nagyobbra...)

Kívánok minden olvasónknak, barátunknak és szerettünknek egy olyan boldog új esztendőt, amelyben mindenki megtalálja a számításait, a boldogságát. Kívánok mosolyt a fáradt arcokra, megbékélést a keresőknek, társat az egyedül járóknak. Nyugalmat és figyelmet. Egymásra. Önmagunkra.

Bízz magadban!

Klasszisokkal jobban érezném magam, ha most az egyszer átvert volna az a jóöreg ösztönöm vagy  megérzésem.

Karácsony előtt pár nappal írtam, hogy a legidősebb legényünk ismét hasznos tagja a Holdacska csoportnak. Bár látszólagosan nem volt baja, nekem valahogy továbbra sem tetszett a gyerek. Túl voltunk egy öt napos AB kúrán, és mindenki azzal nyugtatott, hogy a hallása még akár hosszú heteken át nem lesz tökéletes, nekem mégsem tetszettek az éjszakai hurutos köhögései, a stagnáló aligtaknyolása. Egészen addig erősködtem, amíg a hitös fel nem vette a kapcsolatot egy fül-orr-gégész szakorvossal, akihez mindent rámkenve jelentkezett be. (a feleségemet aggasztja, hogy még mindig nem hall a gyerek, hehehe)
Tegnap délelőtt volt jelenésünk a rendelésén, ahol aztán beigazolódott a rossz érzésem. Rókabékának mucosus otitise (nyálkás középfülgyulladás) van, az arcürege telve gennyel, mellette hörghurut (szövődmény) és a fülei annyira tömve vannak fülzsírral, hogy beláthatatlanok. Ha sikerül a parafinolajos-melegítéses feloldása, még akár megúszhatjuk dobhártya érintettség nélkül is. Szavam nem lehet, ahhoz képest, hogy milyen keveset járunk szakrendelésekre (sőt, konkrétan ez volt a harmadik, az első kettő könnycsatorna-átmosást is beleszámítva, amit még pár hónapos korában abszolváltunk), Hunor ügyesen és talpraesetten elmondta a panaszait, jelzett, ha fájt a vizsgálat, de nem mozdult, egészen az orrbecsöpögtetésig. Ott eltörött a mécses, nem használt semmilyen korrupciós felajánlás, maradt a vegytiszta erőszak. 

Egy szekérderéknyi használati utasítással távoztunk, valamint egy 10 napon át tartó szélesebb spektrumú AB-, két fajta orrcsepp-, egy fülcsepp-, köptető- és egy bélregeneráló receptjével. A patikában megvettük a Cuki (és a doktornő) által ajánlott gyógysapkát is, még szerencse, hogy a szülinapokra kapott AnnaPetiGergő valamelyikében valaki "füles" volt és így nem tiltakozott annyira a sapek ellen a fiatalember, és azóta is büszkén viseli. Nem úgy a maceratúrát, ami az egésszel jár. Csöpögtet-szív, csöpögtet, bevesz, lenyel. És akkor jó, ha a csöpögtetés-orrszívás annyiszor történik, ahányszor egy jóvágású nátha esetében a fölnőttek kifújják az orrukat. Gyakorlatilag folyamatosan. Elég csak felemelnem a kezem, és már riadtan összerezzen a kölök. Még van hátra 9 nap. 

Igazán csak halkan és zárójelben kettő darab dolgot jegyeznék meg. Az egyik az, hogy ötödik hete stagnálunk, és ez engem mélységesen kétségbe ejt és elszomorít, ugyanakkor fölöttébb dühít is. Mert 4-szer látta orvos, többször jeleztem telefonon is, hogy nem érzek átütő javulást. És mivel ennek a fajta alattomos fülgyuszkónak gyakorlatilag igazán nincsenek is klasszikus tünetei, ha én nem erőszakoskodtam volna meddig jutunk a szövődmények palettáján ...?
A másik. Tudatosan vállaltuk a gyerekeinket és tudom azt is, hogy minden pénzbe kerül, ennek ellenére sokkolt ahogy röpködtek a tízezresek, akárcsak ősszel a falevelek. És persze, hogy kiváltja-megveszi-megteszi az ember a legjobb tudása szerint a tőle telhető legtöbbet, de könyörgöm, jelen esetben csak egy bagatell fülgyulladásról van szó, abba bele se merek gondolni, mennyibe kerülhet, ha egy gyerek igazán és tartósan beteg... 

(és az előző poszthoz: elbír az emeletes ágy felső szintje. már alig várom, hogy Hunor újra óvodás legyen, hogy a délutáni "magányos" perceimet ott tölthessem, ugyanis kismici a pofáraesése óta nem mer feljönni. )
 
Copyright 2009 Cucka blog. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator