2012. május 2., szerda

Héthós

Héthós is, kis finomítással, meg névnapos is (erre szerencsére többen figyelmezettek, így legalább őt nem felejtettük el felköszönteni, mint Micit -március 31- és Hunort -április 24-) , és úgy tűnik az anyja annyira jófej, hogy az összes sátoros ünnepét egy-egy kötelező oltással vagy védőnénis méricskével honorálja.
Bigi meg... továbbra is a világ legtündéribb harmadikja, mosolyogva oltódott újfent be DiPerTe vakcinával. Kisgombóc még mindig 8700 gramm, hosszban 70 centire bírtuk kihúzni, kobakja 44-es, mellkasa 46-os. Most először én aggodalmaskodtam egy sort, mert Bignyúl hátról bárhányszor hasra, de hasról továbbra sem szeretne hátra pörögni. És értem én, hogy gombóc (bár vékonyabb, mint Mici volt ennyi idősen) és tulajdonképpen mindent lát és állandó élmény-előadást nyújtanak neki a nagytesók, meg tök szépen hasal-matat hosszasan, de mégiscsak túl van már a héthón, Huncos ekkor már ült- négykézlábazott, Kismici meg már kúszott-mászott, bejárva hajlékunkat. Még várunk egy picit, nem érzem, hogy baj lenne, annyira nyugodt és kiegyensúlyozott, talán a totálisan el- és befogadó habitusa miatt ennyire kényelmesen ráérős a mozgásfejlődése. 
Cserébe tankönyvi módon szeparálódó szorong, talán mindőjük közül ő a legerősebben, vagy csak már öregszem és tényleg elszoktam én már ettől, nehezebben viselem-kezelem. Állandóan szem előtt kell lennem, a legjobb ha kézben-ölben lehet, ilyenkor a tesók sem enyhítenek a fájdalmán. 
Annyira finom a tapintása, sosem csíp, ő puhán érint-simogat, teli tenyérrel fogva tart. 

90 százalékban még anyatejes, a gyümölcsöket nagy ívben kitolja-kiöklendezi, a főzelékeket egy-két kanál erejéig elfogadja, aztán szintén kinyelvészkedi. Játszik. Kenyérhéjat imád mócsikálni (érdekes, akkor nem fuldoklik), és tegnap egy komplett fagyitölcsért is elnyammogott (na, ott se fuldoklott)


Kétfogával olykor él és visszaél, előszeretettel zár kalodába velük. És rötyög, mindenen nevet. Néha elég egy szemkontaktus, egy cinkos pillantás és a szája máris mosolyra húzódik. Ölel-bújik-oldalán alszik-lábujjakat szopogat-cuppog és csettintget a nyelvével. Édesgombóc. Imádjuk.
 
Copyright 2009 Cucka blog. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator