Tegnap este, egy újabb bortársasági vacsora apropóján, az a megtiszteltetés érhetett, hogy a mi grillezett kecskesajtjainkból készült saláta volt a felvezetője egy 2009-es könnyű egri leánykának, Gál Tibor pincészetéből. Az est meghitt és nosztalgikus hangulatban telt, a 2005-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt egri borásznak állítva emléket, a megteremtett hagyományokat továbbvivő fia és felesége történetei segítségével.
Íme kebelünkön dédelgetett gyermekünk első nyilvános debütálása:
6 megjegyzés:
Cuckám!
Talán nem is tudod, hogy a híres borász, a mi kis városunkból származik, nagy tisztelet övezi még ma is körül az emlékét. Rendszeresen a mi templomunkban ütik lovaggá a borlovagokat, már ha ez a helyes kifejezés.
Nem szeretem a kecskesajtot (snitt)...de a kedvedért még ezt is megkóstolnám.
Lill, ezt tényleg nem tudtam, de na, milyen kicsi a világ! :) Nagyon hiteles és szimpatikus családja van, akik kemény és megfeszített munkával küzdenek továbbra is. Feltöltő erejűek az ilyen esték-beszélgetések. :)
Snitt: ezt még Te is szeretnéd! :P (majd egyszer viszek-küldök-jöttök-megkóstoljátok-akármi-bármi működhet :) )
És sikere volt? Ízlett mindenkinek és azonnal 4-5 megrendelést kaptatok? :)
Nyam-nyam.
Nahát.. Büszkék is lehettek magatokra. :) Ha egyszer ez a sajtbiznisz beindul... :) (lehet, hogy majd egyszer tíz év múlva valaki úgy fog blogolni rólad, mint a kecskesajtok királynője? :P)
Nagyon gratulálok, Cucka! Büszke vagyok Rátok... és a kecskéitekre is. :-)
Megjegyzés küldése