2011. december 4., vasárnap

Én a vízilovakkal vagyok

Egyetlen tulajdonsággal nem tudok mit kezdeni: mégpedig az emberi butasággal. S ha ez rosszindulattal és alkalomadtán irigységgel is párosul? sikoltva menekülnöm kell, mert hiába is sorakoztatom fel az ész érveimet, ha valaki szemellenzővel szocializálódott és ezen változtatni sem akar/tud, ott azon túl kell lépni, azt az ajtót be kell csukni.
Érvényes ez az univerzum történéseire is, de a saját közegünktől sem kell messzebbre menni. Amikor megérkezik a templomtérre a Mikulás és a könnyebb átugrani, mint megkerülni nagymami, gyöngéden betaszajtja onokáját és teszi mindezt úgy, akár egy jól irányzott tekegolyó: bábuk módjára röpülnek útjából a bőgő párévesek.  

Nem vagyok toleráns. Sosem voltam az. Igaz, türelmet tanítanak a kicsik  7/24-ben, de az más. Velük az vagyok. Egy bizonyos pontig. (pl Kismicivel egészen addig tudok az lenni, amíg éppen nem a magaspolcra feltett sminkcuccaimat kaparintja meg). Az 5 évvel ezelőtti énemhez képest pedig egy buddhista szerzetes lettem, bár tény, van még mit csiszolnom. Főleg a hangerőmön. S kicsit továbblépve, azon is érdemes lenne elgondolkodnom üres óráimban, hogy miért vonzom be az összes ikú betyárt és ha már bevonzottam, mért nem tudok jót röhögve odébb állni, mért rágódom a megoldókulcsukon álmatlanul forogva éjszakákon át?!

A hétvégén házi használatra kipróbáltunk egy új mézeskalács receptet, sosem fogom megérteni, hogy miért, amikor az évek óta bejáratottal sosem volt bajom. Ezzel annál inkább, baromi nehezen állt össze a tésztája, morzsálódott, és a kétszer két ügyeskezű segéd-törpnyúl sem biztosította a teljes gázzal való haladást. Persze menet közben az is kiderült, hogy tisztázatlan körülmények között eltűnt a formaszaggatós dobozom, így 90 százalékban nagy- és kismackók, 10 százalékban (olykor fejetlen) angyalkák születtek.

És igen. Elkészült a földesúr csűrkapuja is. Ezt is megéltük.

5 megjegyzés:

Hold-AnyuCica/WS írta...

Az "új" mézeskalács receptet megismerem :D Mi minden évben ezt készítjük ;) Vagyis anyu, mert én menekülök addig, míg össze nem áll.
A toleráns dolog túl homályos... kicsit eloszlatnád a ködöt, vagy ne feszegessem a témát?

cucka írta...

én ezennel visszatérek a járt útra, már ami a mézeskalácsot illeti. :D
a toleranciás rész meg leginkább önvizsgálatról szól a közelgő ünnep kapcsán. ezen kellene még csiszolnom. :)

Tuti írta...

csúcs, ahogy írsz! :) olyanokat derülök némelyik írásodon (most pl. a buddhista szerzetesnél).. köszönöm, hogy vagy és írsz és olvashatlak!

Dius írta...

Na, ez az utolsó mondat...csaknem??? Még én is nehezen hiszem el, hogy végre készen vannak. :)

Az iq fighterek azért találnak meg, mert jóféle energiameződ van. Messziről látszik, hogy emberszerető és víg kedélyű ember vagy, az ilyen típusból pedig igen jól tudnak táplálkozni azok, akik épp ránk vadásznak. Miután pedig még mindig keresed a megoldókulcsot (elmondom: a négyzet meg b négyzet az egyenlő c négyzet, és ez akkor is így van, ha a fene fenét eszik is, szóval ne rágódj), minden bizonnyal meg is adod nekik a megfelelő és szükséges energiát. :)
Szóval, egy dolgod van: páncélruha elő... az energiát meg tartogasd az arra érdemeseknek. ;) (ők is sokan vannak)

motymoty írta...

Az ajtó becsukása milyen jó ötlet. :)

Megjegyzés küldése

 
Copyright 2009 Cucka blog. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator