2011. december 31., szombat

Bízz magadban!

Klasszisokkal jobban érezném magam, ha most az egyszer átvert volna az a jóöreg ösztönöm vagy  megérzésem.

Karácsony előtt pár nappal írtam, hogy a legidősebb legényünk ismét hasznos tagja a Holdacska csoportnak. Bár látszólagosan nem volt baja, nekem valahogy továbbra sem tetszett a gyerek. Túl voltunk egy öt napos AB kúrán, és mindenki azzal nyugtatott, hogy a hallása még akár hosszú heteken át nem lesz tökéletes, nekem mégsem tetszettek az éjszakai hurutos köhögései, a stagnáló aligtaknyolása. Egészen addig erősködtem, amíg a hitös fel nem vette a kapcsolatot egy fül-orr-gégész szakorvossal, akihez mindent rámkenve jelentkezett be. (a feleségemet aggasztja, hogy még mindig nem hall a gyerek, hehehe)
Tegnap délelőtt volt jelenésünk a rendelésén, ahol aztán beigazolódott a rossz érzésem. Rókabékának mucosus otitise (nyálkás középfülgyulladás) van, az arcürege telve gennyel, mellette hörghurut (szövődmény) és a fülei annyira tömve vannak fülzsírral, hogy beláthatatlanok. Ha sikerül a parafinolajos-melegítéses feloldása, még akár megúszhatjuk dobhártya érintettség nélkül is. Szavam nem lehet, ahhoz képest, hogy milyen keveset járunk szakrendelésekre (sőt, konkrétan ez volt a harmadik, az első kettő könnycsatorna-átmosást is beleszámítva, amit még pár hónapos korában abszolváltunk), Hunor ügyesen és talpraesetten elmondta a panaszait, jelzett, ha fájt a vizsgálat, de nem mozdult, egészen az orrbecsöpögtetésig. Ott eltörött a mécses, nem használt semmilyen korrupciós felajánlás, maradt a vegytiszta erőszak. 

Egy szekérderéknyi használati utasítással távoztunk, valamint egy 10 napon át tartó szélesebb spektrumú AB-, két fajta orrcsepp-, egy fülcsepp-, köptető- és egy bélregeneráló receptjével. A patikában megvettük a Cuki (és a doktornő) által ajánlott gyógysapkát is, még szerencse, hogy a szülinapokra kapott AnnaPetiGergő valamelyikében valaki "füles" volt és így nem tiltakozott annyira a sapek ellen a fiatalember, és azóta is büszkén viseli. Nem úgy a maceratúrát, ami az egésszel jár. Csöpögtet-szív, csöpögtet, bevesz, lenyel. És akkor jó, ha a csöpögtetés-orrszívás annyiszor történik, ahányszor egy jóvágású nátha esetében a fölnőttek kifújják az orrukat. Gyakorlatilag folyamatosan. Elég csak felemelnem a kezem, és már riadtan összerezzen a kölök. Még van hátra 9 nap. 

Igazán csak halkan és zárójelben kettő darab dolgot jegyeznék meg. Az egyik az, hogy ötödik hete stagnálunk, és ez engem mélységesen kétségbe ejt és elszomorít, ugyanakkor fölöttébb dühít is. Mert 4-szer látta orvos, többször jeleztem telefonon is, hogy nem érzek átütő javulást. És mivel ennek a fajta alattomos fülgyuszkónak gyakorlatilag igazán nincsenek is klasszikus tünetei, ha én nem erőszakoskodtam volna meddig jutunk a szövődmények palettáján ...?
A másik. Tudatosan vállaltuk a gyerekeinket és tudom azt is, hogy minden pénzbe kerül, ennek ellenére sokkolt ahogy röpködtek a tízezresek, akárcsak ősszel a falevelek. És persze, hogy kiváltja-megveszi-megteszi az ember a legjobb tudása szerint a tőle telhető legtöbbet, de könyörgöm, jelen esetben csak egy bagatell fülgyulladásról van szó, abba bele se merek gondolni, mennyibe kerülhet, ha egy gyerek igazán és tartósan beteg... 

(és az előző poszthoz: elbír az emeletes ágy felső szintje. már alig várom, hogy Hunor újra óvodás legyen, hogy a délutáni "magányos" perceimet ott tölthessem, ugyanis kismici a pofáraesése óta nem mer feljönni. )

2 megjegyzés:

Ercsi írta...

:(
Jobbulást KicsiMacsómnak!!! Neked meg kitartást!!! :(

Cuki írta...

Bár folyamatosan és rendszeresen olvaslak ez a bejegyzés valahogy elkerülte a figyelmemet, és nagy örömmel konstatáltam, hogy pedig még névszerinti megemlítést is kaptam:-)Mindenestetre örülök, hogy azóta már rendeződött a helyzet, de még szerencsések is vagytok, hogy ilyen ritkán látjátok a szakdokikat!

Megjegyzés küldése

 
Copyright 2009 Cucka blog. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator