2012. március 2., péntek

StátuszMici

Önmagunk régi fővárosi életét ismerve, még mindig lógnánk egy kétéves stratusszal, ám itt, kisfalunkban szűkebb átmérőjű az a bizonyos rosta lika, könnyebben kitűnünk az állandó (el)bliccelésünkkel. 
Így aztán tegnapelőtt LudMinkán is elkövettük az állapotfelmérést. Most már számosítva is van, egy darab 26 hónapos, 12.8 kilós, 84 centis lányom, akinek 53-as mellbősége van. Tűrhetően volt hajlandó kommunikálni is, igaz a válaszaira várnunk kellett, amíg sikítva lefutott párszor a felnőtt rendelőig és vissza.


Szerencsére most csak egyszer csúszott ki a száján valami káromlás féle, ugyanis azt felsőfokon űzi, olyanokat mond, hogy a hátunkon a szőr is feláll. Igyekszem levideózni és nem kiröhögni, amikor teljes átéléssel szónokol, hanem következetesen jó útra téríteni. (persze ez a lehetetlen kategória, bár napjában jó sokszor halljuk, általában a legapróbb kicsi bosszúságra is így reagál: "pissaka", "pukaka", és mindenki "ülye",  valamint "pöcsös". így). Még  jó, hogy van egy nagytesó, akire mindez ráfogható.

6 megjegyzés:

motymoty írta...

Elképzeltem, hogy egy nagytesó nélküli világban vajon ki hinné azt, hogy a pissaka és a pukaka a te szádból is elhangzik. :D

cucka írta...

a pissaka a "p.csa kaka", a pukaka megfejthetetlen. :D

Bea írta...

Nincs már messze a Kisasszony a 90-60-90-től:)
Milán is káromol ám rendesen. pl. tökéletesen mondja hogy basszus. Meg van még néhány örökbecsűje amit a nagytesótól tanult:)

cucka írta...

az apjuk lektorálta, és jogos: nem pissaka, hanem püssaka. :)

amúgy vicces ez, mert azt vettük észre apjukkal, hogy már mi is használjuk a püssakkát. :DDD

Nagygyörgy Éva írta...

Igen, idővel beépül ez-az :)))
Nálunk a durva káromkodás, és ekkor már agyvérzés határon van a ded: kuki...
A nagyokat nem is említem inkább, áj láv ovi, gyönyörűségesek...
Remélem minél később tanulja el (háhá, naívanya)

cucka írta...

Beus, tudod, mi az igazán érdekes? hogy nem azokat mondja, amiket tőlem-tőlünk hall(hat), hanem a Hunor féle újításokat. :D
hehe, 90-60-90 . :DDD

Kendemami, Mici vitalezáró porigalázásként hazsnálja a "pöcsös" vagy a "fütyis" kifejezést, kizárólag a bátyjára alkalmazva. :D Aki természetesen ettől dührohamot kap és heves üvöltéses negációba csap át. Mici meg blazírt arccal otthagyja. NŐ. Így csupa nagybetűvel. (nem mellesleg ehhez méltóan kellően idegesítő jelenség is :D)

Megjegyzés küldése

 
Copyright 2009 Cucka blog. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator