2012. május 3., csütörtök

líbszter lett a blogom

Egy slendrián nőszemély vagyok, az odázgatások nagyasszonya, így most az egyszer megragadom a gyermekeim alvó pillanatát és még melegében továbbadom a tegnap késő este kedves szavak kíséretében érkezett blogdíjat Diustól. Köszönöm a rámgondolást!

A díj átvevése-továbbadása a szokásos kritériumok egyike szerint történik: magunk helyett ajánlhatunk további 5 kedvenc blogcsemegét, a kikötés azonban jelen esetben annyi, hogy ezen blogok rendszeres olvasótábora ne haladja meg a 200 főt.

S ha ez még mindig nem lenne elég, újabb 5 titkot is el kell árulnom magamról. Ez lesz a nehezebb, hiszen lassan már nyitott könyvként lebegek a világháló bugyraiban.

1. nem szeretem a tollas jószágokat. Éveken át dolgoztam állatorvosi rendelőbe s egy esti műszak alkalmával, amint lefogtam egy galambot vérvételhez, heves hányingert éreztem. Kivert a víz és azóta nem bírok tollat érinteni sem.

2. szeretek szervezni-izzani-égni ezer fokon. És félek az ezt követő mélyrepülésektől. Hogy nehogy egyszer végleg lent ragadjak. 

3. a szüleim építészmérnökök voltak és a családi házunk udvara általában úgy nézett ki, mint egy építési terület. Kislányként régész akartam lenni és képes voltam napokon át túrni a  sódert, mert hittem abban, hogy kincset találok. (igen, már akkor is sok mesét olvastam)

4. még díjat is nyertem balekságom történetével: általános másodikban egy barátnőm versenyre hívott: ki bírja/meri tovább tartani a nyelvét a téli mínuszokba az egyáltalán nem eu konform fém hinta vasán. Természetesen nyertem, aztán megnyertem még egy újabb órácska vason-lógást is, amíg elő nem sikerült kerítenie a jóidösanyámat, aki öngyújtóval felmelegítette a csövet, hogy leolvadjon róla a nyelvem.

5. ma megvettem életem első lottószelvényét. a szőkenők prominens képviselőjeként a hatos lottón hét számjeggyel próbálkoztam. igen, egyetlen kiskockában (rubrikában, minek nevezik azt?) a héttel.

S akiknek továbbadnám, a teljesség mindennemű igénye nélkül, hiszen vannak olyan zárt blogok is, ahová küldeném, de az eredeti koncepciót továbbvíve, annak nem igazán lenne értelme:

Anyus, aki cinizmusával, hol megnevettet, hol elgondolkodtat, de semmiképp sem tudok közömbösen elsétálni mellette. Szeretem az intelligens öniróniáját, az őszinte érdeklődését, az aprócska fullánkjait. Üdítő.

Micka, aki testvár-barát-keresztmámi-anya-anyós-támasz egy személyben. Aki már nagyon várta a tavaszt és végre már a  tulipánjai is pompáznak.

Borbarátném, akitől régebben nagyon féltem, aztán lépésenként megismertem és láttam méltósággal földön feküdni, ahogy csak nagyon keveseknek sikerül. Mára már a legnemnormálisabb gondolatomat is meg merem osztani vele. S ha egyszer majd megnyerem a hatoslottót, ő lesz a mi Marijjánk a hasziendáról, és ígérem akkorra beszerzünk egy nyalka kertészlegényt is.

Motyi, a kis cinegemadárka, (az egyetlen tollasjószág!), akinek a gondolatait, a rá- és meglátását szeretem.

És végezetül álljon itt egy férfiember neve is, ő Szittyazoli, aki ha kell süt-főz és kipróbált recepteket oszt meg, máskor elgondolkodtató megemlékezéseket ír. (és ő volt az első bátor és hős ellenkezőnemű, aki idemerészkedett és még hozzá is szólt a bababüfiktől nem mentes rózsaszín világomhoz.)

18 megjegyzés:

csifo írta...

Gratula!!!Megérdemelted , jókat szoktam mosolyogni és eszembe jutnak azok a középsulis évek!

anyus írta...

Köszönöm, megtisztelő, igazán. De azért szeretném hinni, hogy cinikus kevéssé vagyok, nem csípem a cinizmust, az irónia még oké :)

cucka írta...

anyus, helyesbítsek szarkasztikusra vagy pikírtre? :)

anyus írta...

Köszönöm szépen, sokkal jobb :)

Cserszegi Fűszeres írta...

Danke, danke. :) A kiskertészlegény nagyon helyeske, kár hogy enyhébb túlzással a fiam lehetne, úgyhogy ragaszkodom hozzá hogy én válasszam ki majdan, hogy ki nyesegeti a bokromat. Őőő izé, a füveteket. :D

gneke írta...

Nahát, nem is tudtam, hogy van más is rajtam kívül aki írtózik a szárnyasoktól. Hozzám érne egy én szörnyethalnék. Gratulálok a díjhoz:-)

sellőlány írta...

Szeretem ezeket az emlékeidet, amiket előkotorsz a múltból... mert ugye én nem sokat tudhatok a régi Cuckáról... csak, amit itt megosztasz. Az ilyen gyerekkori sztorizós versenyek, meg még kerekebbé teszik az egész képet, remélem, legközelebb publikusabb lesz a sztorizós felhívás (léccilécci) és felváltva nyeríthetünk egymás baromságain.

cucka írta...

Gyöngyöző cserszegim, hát nem ösmered meg a született feleségek nyalka kertészlegénykéjét?! jajjtenő, te. jóvan, kiválaszthatod akkor te a bokornyesődet, és csak reménykedni tudok, hogy néha méga fű is le lesz nyírva. :P

Gneke, én is csodálkozom, hogy akad még egy madárfóbiás! :))) azt hittem, csak én vagyok ennyire őrült. :) (és két napja kísért a kertben locsolás közben egy -el kell ismernem, hoyg szép és formás- gerle... mit akarhat ez tőlem? :S)

motymoty írta...

Köszönöm, kedves vagy, és tényleg megtisztelő.

Sellőlány mi lehet publikusabb a publikusnál?

sellőlány írta...

Vmi olyasmi szoba johetne, hogy kozzeteszitek a "felhivast" tobb szomszedos blogban? Mert szuper 5let egyebkent...

cucka írta...

sellőlány, hogyisne, hogy valaki egy ütősebb sérelemmel elhappolja előlem a motyi-szappanyokat! :D (oké, legközelebb majd jól bereklámozom)

Cserszegi Fűszeres írta...

Háddemádehogyafenébene ismerném meg? :D Jaj hát mostan nézem, '78-as, aszittem egy ötössel legalább fiatalabb nálam. Na jó, akkor jöhet, egye fene, amúgymeg jól tudod hogy imádom ezt a "típust". :D

cucka írta...

tudom hát. azért ajánlottam. ;)

sellőlány írta...

Cucka, igerem, melto kuzdelem lesz... :-)

jazoli írta...

Jól van, mindent tudunk Rólad :)

Bea írta...

Én sem szeretem a tollasokat:) De nálam a tollasok már a tyúkoknál kezdődnek.

cucka írta...

Bea, nehogy azt hidd, hogy én simogatom a tyúkjainkat. (de egyszer az egyiknek a fejét). :))) Szépen beszélgetek velük, elvégre nagyon szépen termelnek a lányaink, de közelebbi kontaktba nem lépek velük. :D

jazoli, tudtam, hogy eljő ez a pillanat. unalmas és kiismert lettem, brühühü.

szittyazoli írta...

Köszönöm a díjat és a rólam írt szép... főleg a legendás férfiúi bátorságomat méltató szavakat. :)

Megjegyzés küldése

 
Copyright 2009 Cucka blog. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator