2012. november 14., szerda

közönségs(z)avazás

Mennyire őszinte az esti féltízes hajfestéses (rámférne) és négy dolgos kéz általi fodrászolásos, két rendbeli vacsoráztatásos és többrendbeli mackóztatáson is túllévő mosolyom?!


(és erről meg az egyik kedvenc Vekerdy idézetem jut eszembe, amit megörökítek ide a rossznapokra: 

"A gyerek iszonyatosan fárasztó, kiszívja a vérünket, lerágja a húsunkat, ezért meg kell tőle szabadulni néha. Régen ez nem volt probléma, óriási családok éltek együtt, és mindig volt kire bízni a gyereket. Manapság egy izolált anya próbál két-három gyereket nevelni, ami pokoli fárasztó. Élni kell néha, hogy utána egy jól szívható-rágható anyát kapjanak vissza. Nem számít, hogy mindig rend legyen, jól álljon a függöny, és minden ki legyen vasalva. Nem kell vasalni, hordjanak a férfiak olyan inget, ami nem gyűrődik. Ha mindennek próbálunk megfelelni, abba beledöglünk, és a gyerekeinkkel is ingerültek leszünk. Próbáljunk felelőtlen szülők lenni, akik élvezik az életet és a gyerekkel való marháskodást, és akkor jó lesz mindenkinek."  )

(a teljes interjú ITT olvasható)

12 megjegyzés:

Chipmunk-19 írta...

szép vagy.

cucka írta...

te meg kedves. (én inkább viharvertnek látom/érzem magam).

gneke írta...

Fáradtnak tűnsz. De az idézet mindent megmagyaráz(na akkor is ha nem tudnám mi lehet az oka)

micka írta...

azért az vígasztaljon, hogy nagyon szépre simogattak a gyerekek:-))

Timocska írta...

Nagyon dizájnos a frizura! :-) Az idézet pedig... úgy igaz, ahogy le van írva!

sellőlány írta...

A szemeidet nezem, es benne van minden, ami a deru es az elet, tul persze a faradtsagon es a mindennapi gondokon. A frizurad egyszeruen tokeletesen passzol mindehhez. De draga Cucka, tul a mindennapokon, kimosott plussallatok romjain es gyermekeid oromteli fodraszkodasan... magadra jut ido? Igazi, lelekemelo szepitkezesre, baratnozesre van-e mar idopontod? Vekerdyn tul nekem a kinaiak mondasa ugrott be: Ha a gyereknel hiany van, az anyat kell tolteni. Ha a gyerekben tulzas van, azt le kell vezetni.

Bea írta...

Ezeket a Vekerdy-sorokat én is sokszor vissza szoktam olvasni. Már attól is egy kicsit jobb:)
A frizurád tökéletes, a szemeid fáradtak. Este fél10-kor ne tessék már fodrászkodni, hanem tessen ágyba parancsolni a kölköket!!!!!

anyus írta...

Igazán nagyon jó lett a frizurád!
Képzeld, egyszer nagymamám nagy, köves, csíptetős fülbevalóját felraktam orvos nagyapám fülére, ő meg elfelejtette és azzal ment ki beteghez...

cucka írta...

Sellő, ezt a kínai mondást nem is ismertem, de nagyon jó megfogalmazás. :) (és igen, van már időpontom, már vágom is a centiket péntek délutánig ;) )

Bea, nem tehetem meg, hogy hamarabb ágyba dugjam, még mielőtt haza nem érkezik a ház ura. :) amúgy nagyon fura ez, mert amint meghallják a kutyaugatást, vagy meglátják az autónk fényszóróját a ház előtt, elalszanak. (sokszor, pl tegnap is, azalatt az öt perc alatt, amíg apjuk beáll, feljön) Kell nekik az a biztonságérzet, hogy itthon van az apjuk is, nyugalom van. :)

Anyus, :)))))). nekem is volt már olyan, hogy elfelejtettem, hogy megfodrászoltak és elindultam vidáman a falusi életbe, aztán a kapuban összefutottam a barátnőmmel, aki jelezte, hogy elég viccesen festek a barbis-szívecskés csatokkal a fejemben. :)

Bea írta...

Értem :(
Ismerős szitu, enyémek is mindig ébren várják az apjukat. szerencsére ha elutazik egy hétre, akkor azért azt megértik, és nem virrasztanak 5 napot:)

Lili írta...

Cuckám a rózsaszín szívecskés csatt teljes mértékben ellensúlyozza a táskákat a szemed alatt. :)

Nani írta...

Hűűű, hát micsoda frizurát rittyentettek Néköd? Most mondjam azt, hogy milyen jól áll??? Azért menj el nyugodtan péntek du. is!

Az idézetet én is magaménak érzem.... no meg egy kicsit megnyugszom, hogy nem baj az, hogy fontosabb nekem a gyermekkel marhulás, mint a háztartás...

Megjegyzés küldése

 
Copyright 2009 Cucka blog. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator