2012. december 9., vasárnap

ebony and ivory

Történelmi pillanataink oszlopos megörökítendője a mai. Miközben teregetem békésen a 487. mosásomat, s a gondolataim messzi szállnak, egyszer csak feltűnik a csönd. Az a bizonyos, amitől még a szőr is feláll az ember lánya hátán. Mert azt sem tudja mikor kezdődött és azt sem, mióta tart. De egy biztos: sok jóval nem kecsegtet. 

És amikor megközelítem az objektumot (jelen esetben a gyerekszobát), olyat látok, hogy rögvest fényképezőgépért kell szaladnom: 3 békés pizsamás manó parkolót épít. Vagy várat. Vagy házat. De tulajdonképpen lényegtelen is. EGYÜTT játszanak. Dudorászva. Táncikálva. Üvöltés és verekedés nélkül. 

Hiába no, az adventi második gyertya meggyújtása otthonunkba is elhozta a reményt.


9 megjegyzés:

gneke írta...

De jó ezt látni!
Én is épp ma fogalmaztam meg adventezés közben, hogy végre már lehet velük ünnepelni és nem arról szól az asztalköré gyűlés, hogy ki és mikor fújhatja már el a gyertyát...mert eddig ha gyertya égett azt el kellett fújni mint a szülinapi tortán...
(egyébként a frászt hoztad rám az írás elejével, mikor az ember a hosszantartó csöndnél már jóra nem is gondol 3 aprónép mellett)

sellőlány írta...

Az elso bekezdes utan minimum valami olvadt csokimikulassal keszult munumentalis freskot vartam a gyerekszoba falan. :-) Egyebkent meg tok jo, hogy ezt is megorokitetted. Mert nagyot neztem azon, hogy Bigi mekkora (es onjaro!) egyeniseg lett.

Marcsika írta...

Hát kérem szépen, ez itten egy csodás momentum! :-) De jó is, hogy kéznél volt az a kamera...örömében még a nap is kisütött a dolgozószobánkban!Köszi, Cucka, hogy megosztottad!Kívánjuk, hogy az ünnepek eme meghitt béke jegyében teljenek...

julcsi írta...

Tünemények!!♥

hajnal írta...

Nagyon édesek:).

A csönd mindig gyanús, milyen kis gyanakvóak vagyunk...(én is, naná)...

Jó készülődést Nektek!

Bea írta...

Ezt még olvasni is jó volt!

Chipmunk-19 írta...

ezért szeretnék kistesót minél hamarabb...

julcsi írta...

Isten éltessen itt is Névnapodon!!! Minkának pedig boldog Szülinapot kívánok!!!♥

gneke írta...

Boldog születésnapot Minkalánykának, boldog névnapot Neked!

Megjegyzés küldése

 
Copyright 2009 Cucka blog. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator