2012. december 30., vasárnap

micimondja. jajjnekem.

Házi macskalányunk simulékony nőcisége újabban még engem is zavarba ejt. Olyan technikákkal és manipulatív eszközökkel rendelkezik csípőből és ösztönösen és old meg izzasztó szituációkat, melyek minden valamirevaló nő tarsolyában benne kellene legyenek, valahogy az évek és a rutin-szerzés hozadékaként.

Hangja búg és ha a célszemély figyelmét szeretné felhívni magára, édeskésen felkanyarodik a mondat végén. Esküszöm szempillarezegtet, és a kacér oldalpillantások világbajnoknője is. Mindemellett van benne egy spontán és nagyon jól működő ráérzés is, ami sokszor szórakoztató, ám néha eléggé félelmetes is tud lenni. 

A minap elmerengtem  pár pillanatig, amikor is megjelent a térdem-magasságánál, nyújtogatta felém kezecskéit, kérte vegyem fel. Magamhoz vontam és jó mélyet szippantottam a mindenre gyógyír és hamisítatlan miciszagból, de ő eltolta az arcomat két tenyerével és a szemembe nézve, huncut csillogással így szólt "anya, csajoskodjunk!". Önkéntelenül is elmosolyodtam és érdeklődni kezdtem a csajosság mibenlétéről. Háááát, menjünk a konyhába, -felelte megakadás nélkül. Erre aztán már igazából nevetni kezdtem, és körvonalaiban felvilágosítottam arról, hogy a csajoskodás nem feltétlenül jelenti az aktív konyhai részvételt, annak a konyháslány vagy szakácsnő a megfelelő szinonimája, bár kétségtelenül köll lennie egy ilyen oldalának is. Akkkor.... -gondolkodik homlokráncolva- ... menjünk pasizni! És nevet minden porcikájával. Vele nevetek, de azért megkérdezem, miképpen is gondolja mindezt a gyakorlatban. Hát te Apával, én meg a fiúkkal-, válaszolja a világ legtermészetesebb módján. 


Egy másik este odakucorodik mellém a félhomályban az ágyba, homlokát homlokomhoz tolja, nyakamat átöleli és suttogja: anya, beszélgessünk. Érdeklődöm, miről is szeretne beszélgetni, mire azonnal érkezik a válasz: beszélgessünk a körmökről.

8 megjegyzés:

gneke írta...

:D
Azért kezdetnek nem rossz a körmökről beszélgetni:-)
(feltételezem naívan szilveszter előtt nem a kocsonyábavalóra gondol - ha már a nőcis dolgok a konyhában kezdődnek)

Bea írta...

ÉdesMici :)
"beszélgessünk a körmökről"- ez nagyon jó!
ilyet én biztos nem fogok a fiaim szájából hallani:)

cucka írta...

Gneke, nem, jelen esetben ríli női körmökről beszélgettünk, semmi diznyólábak! :D

Bea, a te esetedben azt hiszem, nem is baj ha fentebbemlített mondatot sosem fogod hallani. :D

Bea írta...

Igazad van :-P

Nagygyörgy Éva írta...

Ha ráuntok, pár hétre nagyon szívesen átveszem :)

Névtelen írta...

Nagyon jó fej a Lyány :) Imádom a beszólásaikat. Meske velem ma közölte, hogy fél. Kérdem mitől, Mire: az mindegy csak engedd meg hogy veled aludjak :D szóval.. tudnak ezek a Csajok :)

julcsi írta...

BUÉK Nektek!!!

Dius írta...

Boldog új évet Nektek.

Megjegyzés küldése

 
Copyright 2009 Cucka blog. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator