2012. május 6., vasárnap

Anyák napja -első felvonás

Most már lassan tényleg el kellene fogadnom azt, hogy nekünk ezek az előre lezsírozott, sátoros ünnepségek össznépileg, valahogy nem mennek. Addig frusztrálódunk, míg a kör bezárul és mi mindannyian jól berobbanunk.

Ha jól emlékszem, csütörtök délután értesültem a hírről, hogy vasárnap reggel anyák napi műsor lesz a templomban, melyben az ovisok is közreműködnek. Huncos mindezt egész jól titkolta, mint ahogy azt is, hogy verselni fog. Amikor este ezt megemlítette mi cinkosan összenéztünk apjukkal, oké, valamit félreértett jószokásához híven, sebaj, jó lesz ez anélkül is. 
Az első probléma akkor kezdődött, amikor a hitös is jelezte jöveteli szándékát. Önző dög vagyok, de szerettem volna most az egyszer kedvemre meghatódni mindenféle külső behatások nélkül. Nem baj, menjünk mindannyian, Bigi feltankolva vigyorog, Nagyok szépruhába izgulva. Kivételesen nem késtünk el. Sőt, SOKKAL hamarabb ott voltunk, mint mások. Valahogy minden olyan nyugodtságosnak indult, egyedül apjuk motyorgott, hogy mikor jönnek már, meg most mi van és hova kell állni/menni, meddig tart még... ésatöbbi. 
Aztán elkezdődött és Hunor tényleg szavalt (muhaha) egy négysorost, amiből 3 sort az óvónéni súgott a fülébe és egyetlen sort zengett magától, azt hogy "édesanyám". Nagyon vicces volt és -ugyan nem volt előre megbeszélve-, én női aggyal mégis úgy gondoltam, hogy a Férj számára is totálisan egyértelmű, hogy ez olyan megörökítendő momentum, videó formátumban is. Hát nem, ellenben készült cirka 8 szellemvonalas, képnek sem nevezhető valami. 
Kis nyomásgyakorlással a végét sikerült mégiscsak megörökítenie, melyben Hősünk cseppet sem unja a műsort. Ádehogy. (és a Hitös abszolút magára ismert a fiában...):


Az ovisok után következett egy pár perc erejéig egy énekkar, döbbenet, de okunk sem lehetett (volna) panaszra, ha Hőnszeretett Másikfelem nem ítéli úgy meg a helyzetet, hogy neki ki kell mennie friss levegőre. Mert innenstől háperszehogy a két nagy ki-be cirkulált a szülei között, míg végül meguntam és felnyaláboltam kis csapatunkat, hogy akkor térjünk inkább haza, így tényleg nincs értelme. Hunor még magyarázott valami ajándékról, de én már megint okosabb vagyok lebeszéltem róla, hogy az ovis kuckós ajándékozós holnap lesz. Persze kiderült, hogy csak pár percet kellett volna kibírni (volt az KETTŐ perc is!!!),  és valóban járt volna egy szál rózsa a  végén. 

A nap tanulsága: anyák napi ünnepségen frusztrált apukákkal megjelenni szigorúan tilos.

2 megjegyzés:

gneke írta...

Az apukák és az ünnepek...Meg úgy általában a gyerekek körüli dolgok, szülőik...Mindegyik után jön a kérdés: na és hány apuka is volt? Én pedig ragaszkodom hozzá, hogy mivel az oviban pl anyák napja-évzárónak hívják így jöjjön csak ő is! Lássa mennyit fejlődött a gyermek, mit tud. A fénykép-videó dolog megint érdekes. Szeretném élvezni a műsort, és nem azzal foglalkozni, hogy képet készítsek, erre tartjuk apukát:D Apuka a leghátsó sorból próbál kompakt géppel fényképet készíteni. Az eredmény borzalmas.
De vannak a miférjeinktől is különbek! Múlt péntek, iskolai alapítványi est, nem bál, több osztály, szakkör fellépett. Nekünk úgy alakult, hogy pont egyik gyerek sem lépett fel, egyikük osztálya sem adott elő semmit. Nem is mentünk. Nem így a barátnémék mindkét lánya. 4-re vinni őket a helyszínre, főpróba, 6-tól előadás. Bnőm előre izgult, hogy mit kezd addig a férjével??? Akinek egyébként nem is tetszett a műsor, meg utólag kijelentette,hogy többet nem megy akkor sem ha fellépnek a lányai. Ettől én jobb helyzetben vagyok, asszem.
Még jó hogy elmentetek a templomba...

Kendemami írta...

Na nálunk szóról szóra ugyanez volt a reggeli programpont, de én bizony jobb helyzetben voltam. Egyes számjelzésű a haverjánál aludt, így biztosítva volt, hogy időben odaérjen (végül mégis én értem oda hamarabb, ez azonban nem számít) és mivel az uram hidegrázást kap a templom gondolatától is, egyedül érkeztem. Tehát kedvemre bőghettem, hangolódhattam. És mivel amúgy is én fotózok (sokkal jobban járunk mind...) pár telefonos képet-videót is el tudtam lőni.
Legközelebb majd tudod, mikor kell önzőnek lenni és kit kell otthon hagyni ;)

Megjegyzés küldése

 
Copyright 2009 Cucka blog. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator