2012. október 19., péntek

Az egyévesről s annak megünnepléséről

Bigi születésnapját egy hajnalig tartó fergeteg partival ültük meg. Hála egy közösségi oldalas egész napos ugrálóváras nyereménynek és annak hihetetlenül szimpatikus és rugalmas üzemeltetőjének, a tizenakárhány gyermök számára az egész napos (le)fárasztás biztosított volt. 


A Szent Mihály napi kecskepöri reggeltől fődögélt, persze volt bé menü is a gyöngébb gyomorral rendelkezők számára. És volt sokgyerek és sokfelnőtt és sokbor és sokpálinka és nagykoccintások és nagybeszélgetések és hajnalig tánc, amikor a kicsik már rég ágybazuhantak.


Készültek publikus gyerekfotók és kevésbé publikus elhajlós ölelkezős barátnősek. 


És persze elmaradhatatlan volt a duplatortás megköszöntés, kis rásegítéssel Bigi fújta el az egyik gyertyát, Micike a másikat.


S hogy mit tud a miegyévesünk? Örökmosolyú és világbéke hangulatú, nyugodt és kiegyensúlyozott. Tökéletesen ejti anyjától eltanult tanácstalankodását (háááát), anyáz, apáz, ugat (vavava), és elhívatottan brümmögve tolja a kisautóit. (H)oppáz vagy tsütcs-öl, ha a pelenkásabbik felire tottyan és tökéletesre fejlesztette haladási technikáját, kúszik-mászik és minden mentén feláll és lépeget. A bútorokat körbetotyogja és a méretben megfelelő tárgyakat járássegítőként használja. Megeszi a virágföldet és a homokot, de alapvetően semmilyen élelem kapcsán nem jellemző rá a válogatás. Jólevő, pocsékul alvó. Azaz alszik ő, este 7-től éjféli langymelegig, aztán 2 magasságában fölébred és 5-ig elmatat. Fölül, kimászik, piszkálódik, körbejárja a házat, nem sír, gőgicsél, visszajön, majd egyszercsak kidől. Nem továbbig, mint hajnali fél 7. Napközben egyszer alszik, általában ebéd után, általában egy órásat, de van olyan is, hogy 4 órán át játszadozik álomföldön. 
Finomtapintású, simogató, ölelős és bújós. Kiflibenalvós, továbbra is nyolcfogú, 74 centi 9300 grammos szuszmákmanó.

Egyszer pedig úgyis elfogyasztom desszert gyanánt őcukiságát. 

6 megjegyzés:

Bea írta...

óóóó milyen jó is két decemberi gyerek után egy kellemes őszi:)
Nekem is ilyen éjjelimatatós gyerekeim vannak:) miMarcink is 2től 5ig szeret cukiskodni.
Egyáltalán nem fogok csodálkozni sem meglepődni, ha Bigi Úrfi desszertként fogja végezni:)))

Kinga85 írta...

Utólag is nagyon boldogat Zsiginek!

sellőlány írta...

Nagyon jo kis party volt ez tifeletek, a kecskeporkolton jot nevettem, mert ugye a nagy nyari kerti dezsma utan mintha vizionaltunk volna nekik egy ilyen veget. De ugye, nem a tieitek kozul kerult ki az aldozat? :-o
Bigger csoda edes, az ugralovar jo otlet volt, tenyleg jo, hogy az oszi datum lehetove tesz ilyesfajta mulatsagokat. Eeees az a hegy ott a kert vegibe, az valami csodalatos!

cucka írta...

sellőlány, hááát (ugye, kitől tanulja a gyerek?! ;) ), a mi kecskéink voltak az áldozati pöribevalók, de nem itt éltek velünk, csak ide születtek és aztán pünkösdkor herélten elköltöztek egy tanyára, ahol más dolguk nem volt, mint lélekben készülni az őszi Zsiga-bulira. :)
A lányok meg persze velünk-nálunk élnek. :)

Bea, igen, valóban jó dolog ez az őszi szülinap, bár idén mázlink is volt a hosszú indián nyárral. :)

Kinga, köszönöm! :)

gneke írta...

De jó lehet nálatok ünnepeltnek lenni! :-)

Melinda írta...

Megkésve, de annál nagyobb szeretettel kívánok Boldog Szülinapot a Legkisebbeteknek!


Megjegyzés küldése

 
Copyright 2009 Cucka blog. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator