2012. október 31., szerda

egy tökjó nap margójára

Buzgómócsing eszemkásként tegnapra TökJó napot hirdettünk az oviban, azaz minden jöhetett, ami a tökhöz kapcsolódik. Az egyik vállalkozó szellemű anyuka tökösmákost sütött a gyerekekkel, egy másik tökdíszt hajtogatott-vagdosott-ragasztott színes papírból, én a gyurmázást vállaltam. A saját koncepcióm szerint a kinyújtott sólisztgyurmából sablonok segítségével különböző tökös dolgot vágtunk volna ki, de ismét bebizonyosodott a gyerekek képzelőereje messze túlszárnyalja a felnőttekét. Legalábbis az enyémet. Az egyik kisfiú például fészket csinált, tök fészket. Hunor pedig tömör kis gombócokat formált, melyet tökmagokkal, fehér babbal valamint sárgaborsóval díszített és az ő kövecskéinek hívja. (s melyeket azóta is sirat, mert ma csak a töklámpásunkat hozhattuk haza az oviból a gyurmák még pár napig az ovi folyosóját díszítik)

Az ottlétünk mindösszesen 3 órán át tartott, én mégis emelem kalapom az óvónők-dadusok előtt, ez a pár órás zsibongás és megosztott figyelem nálam egy fél 9-es ágybazuhanást eredményezett és csak a Bigi kaparászások riasztgattak jópárszor föl reggel fél 8-ig. 


A fáradtságért Hunor félálom szavai kárpótoltak... te vagy a legjobb anyuka, gyurmáztál az összes óvodás barátommal és még töklámpást is tudsz csinálni... naja, kérem szépen, az élet fontos dolgaihoz érteni kell!

4 megjegyzés:

Bea írta...

Hát ezt igen kellemes volt olvasni, tökjó anyuka! :)

Bea írta...

Ezért már megérte:)Szuperek a lámpások!
Nálunk tavaly karácsonykor volt ilyen szülős-gyerekes közös alkotás, hasonló tapasztalatokkal. Idén húsvétkor lesz, és remélhetőleg lehet majd az udvaron nyuszit várni, és ott jobban eloszlik a gyerekzsivaj:)

cucka írta...

Beáim, édeseim!
Nálunk is lesz adventi készülődés, akkor is ilyen közös alkotós nap várható. (idén előreláthatóan aktívabban fogom kivenni a részem belőle, már vannak is ötleteim szépszámmal, tavaly újszülött Bigivel és Hisztis Micivel nem nagyon ment)
Már alig várom, mert akármennyire is fárasztó volt, annyira feltöltő is. ♥

gneke írta...

Annyira aranyos Hunor. Te vagy a legaranyosabb anyuka - azért ez mindent elmond a szeretetéről.
Nálunk az oviban őszi nap szokott lenni évente egyszer, régebben szombatonként újabban péntek délutánra áttették. És decemberben van az adventi délelőtt. Mindkettő kézműves-óvónős műsoros-gyermekműsoros- gyerekzsivajos-fárasztó, de (tök)jó!

Megjegyzés küldése

 
Copyright 2009 Cucka blog. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator