2013. február 7., csütörtök

édes álom

Jelen esetben az ellenségeimnek sem kívánok egyetlen olyan gyermeket sem*, aki egy óvatlan éjszaka alatt üvöltve és anyját verve növeszt ki kettő darab fogat: egy bal felső és egy jobb alsó őrlőt. (ójeee, 11 fogú lett. túl a felén!)

Ennek fényében ma bizonyára remek és hatékony napom lesz negyed óra összalvással a hátam megett.

*emlékeztetőül: ő az első kölök, aki olyan hangerővel süvölt, hogy még a macskát is képes felébreszteni, így öten nyugtatgattuk egy adott pillanatban úgy hajnal 3 és 4 között...

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Akkor itt már a csodaszer sem hatott :-(

Ildi írta...

Ajjajjj, átérzem... :( Kitartás, már "csak 9"... Én is számolok vissza, pedig nekünk még 11 van hátra... :((

hajnal írta...

Szegényke, két örlőt csak úgy az éjszaka közepén "megszülni"...egyikőtöket sem irigylem.
Remélem a következő éjjelen nyugi lesz!

(ahh, nekünk már csak 4 hiányzik...)

sellőlány írta...

Sikerült behoznod valamit alvásügyben, Cucc? Fura, hogy a mi időnkben senki nem tartotta számon, hány fogunk van, legalábbis biztos vagyok abban, hogy Anyám az első 4 után leállt a számolással. :-) Ugyanez igaz a baba minden étkezés utáni mázsálására és súlyának sűrű jegyzetelésére is, ami manapság elterjedt dolog. (ez nem rad vonatkozik C, tudom, hogy te ebben laza vagy :-) Minket jó, ha védőnő vagy a doki lemért és akkor se volt nagy aggódás, ha volt egy kis eltérés.

cucka írta...

Egy valamivel elfogadhatóbb iccakát tudok magam mögött (a 4 rövidke ébresztés jelen esetben annak számít), úgyhogy relatív jól vagyok. (persze, mára is van rinya, fahéjas csigát sütök az ovis farsangi bulira, tegnap meg értelmes szülős megbeszélésen jártam, élmény volt, úgy amúgy is, de ilyen állapotban meg aztán végképp)
Fogak: esküszöm, csak azért dugtam bele a kezem a szájába, mert semmi sem használt és szerettem volna konkretizálni a diagnózist, mely szerint fogat növeszt vagy démoni megszállás alatt áll süvöltő gyermekem. :D
És igen, igazad van. Mind mérésben, mind fognövesztésben, mind mozgás- és beszédfejlődésben. Társadalmunk csudálatos teljesítményorientált világában, már születéskor indulhat a verseny! (bahh, mit születéskor, már a megtermékenyítés pillanatától indulhat a verseny :D, ki mennyit hízik, mit eszik, mennyire bio és mennyire junk)

sellőlány írta...

Ja, bizony. A baratosném nemrég mondta (ő tipikus gramm méricskélős, patika kifosztós, napirendet svájci óramű pontossággal betartós, férjre vezetés közben rászólós - fékezz már finomabban, mert a gyerek feje előrebillen - típus), hogy nagy megkönnyebbülés számára, hogy a gyerekét a bölcsiben megtanították a kanál használatára (illetve hagyták ők a gyereket magától használni), mert ő a kockasága miatt (ti. kaja szàj mellé, ruhára, földre és pocsékba ne menjen) képtelen lett volna. Az, hogy a másfél éves gyereknek angol anyanyelvű tanárt nézeget a neten, csak hab a tortán. Úgyhogy nyugi... :-)

myway08 írta...

Huh, ilyenkor nem adsz vmi nurofen félét? Ha bevenné, én sztem bevetném, más kérdés, h nekem utána attól pörög, de nem üvölt talán.

cucka írta...

ó, én nem vagyok biomámi, felváltva toltam bele a homeós -nálunk eddig mindig használó- osanitot és a nurofent. gyógyszerfüggő gyerekeim nagy-nagy örömére az én fájdalom- és türés/türelem- küszöböm kellően alacsony. :)

Megjegyzés küldése

 
Copyright 2009 Cucka blog. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator