2013. október 7., hétfő

az áprilisi helyzet karcolatban

Nos, mivel másképp nem ment (vagy legalábbis én nem tudtam megoldani), beszúrtam posztként a kora áprilisi Hunor remekművet. Számomra nagyon sokkoló sokatmondó. Még mindig beleborzongok, hogy mennyire  jól érzékelte a láthatatlan csápjaival az adott helyzetet.... A narancssárga figura apjuk, balján az esernyő alatt az én vagyok, a gyerkők balról jobbra: Hunor, Mici és Bigi.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sellő: Ez valóban elég durva. Egyébként annak mi az oka, hogy magát a tesókkal mindig a peremen ábrázolja és Apjuk meg mindig köztetek van?

cucka írta...

nem tudom, ezen én is gondolkodtam már, hiszen a régebbi rajzain abszolút jól pozicionálta magát/magukat, azaz középen, kettőnk között. arra tudok gondolni (tippelni), hogy talán így fejezi ki azt, hogy nagyon is érzi, hogy a kettőnk közti kapcsolat mennyire sokban befolyásolja az életüket, és érzi azt, hogy most "ez a fontosabb". vagy ez így már nagyon elvonatkoztatott gondolat lenne? (ami még eszembe jutott az oviváltás kapcsán, hogy esetleg kisebbségi komplexusa lehet vagy nemtom :/ )

Erika írta...

Nálunk Réka soha nem rajzolta még magát vagy Zalánt közénk, mi mindig egymás mellett vagyunk (mármint Tibi és én), mellettem pedig a 2 gyerek. A lényeg valahol mindig inkább ott volt, hogy MELLETTEM legyen. Olykor Zalánt Apa mellé rajzolja, magát mellém. Mindez nem tudom, mit jelent, számomra annyit, hogy a mi egységünket, mint férj és feleség erősnek érzi.

cucka írta...

nem tudom, hogyan "kell" egy ennyi idős gyereknek pozicionálnia magát, azt gondolom, bár lehet, hogy tévedek, csak a józan paraszti eszemből kiindulva, hogy egy pöttöm gyereknek az a természetes állapota, ha saját magát teszi a "világ közepére". én ebből indultam ki, régebben Huncos csupa oylan rajzzal örvendeztetett meg. nyilván, itt is lehet ezer oylan tényező, ami befolyásolhatja, gondolok itt a szülők erős és mély kapcsolatára pl.

Névtelen írta...

Sellő: gyakorlatilag nincs egyértelmű sorrend, de ha otthon minden ok, és nincs túlzó hierarchia, akkor a gyerekek általában a két szülő közé vagy közvetlenül mellé rajzolják magukat. Itt viszont Apjuk a középpont, aki mintha szét akarna tolni a családtagokat, de legalábbis amit tesz, azzal távol tartja a gyerekeket a szülőktől. Persze az is lehet, hogy pont ő akarja összefogni a családot... Nem tudom, a narancs szín inkább az előbbi verziót erősíti meg bennem. Mindenesetre elég szívszorító. :-( majd írj az oviváltásról is... És persze róluk...

cucka írta...

nincs zökkenőmentes időszak mögöttünk, eléggé benne van a rajzban, valamint az a kettősség is, amiről te írsz Sellő, egyfelől, Apjuk tényleg igyekezett távol-tartani a gyerekeket a napi konfliktusoktól, másfelől, ő volt az, aki az elmúlt hónapokban megpróbálta összetartani a széthullóban lévő családunkat. jól látod. és valóban szívszorító, hogy mennyire leképzi mindezt a maga szintjére. :(

Megjegyzés küldése

 
Copyright 2009 Cucka blog. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator