2011. október 12., szerda

Hordozós malac

Ma lett volna az első élesben működő napom, amikor is két gyerekkel indulok el a harmadikért az oviba. Az eredeti koncepciót (mely szerint Bigulka megörökli azt a narancssárga babakocsit, amely első kettőnket hűen szolgálta), hétfőn reggel el kellett vetnem két okból kifolyólag is: 
1. Kismici hisztériás rohamot kapott, többször kihangsúlyozva sikkantós monológjában, hogy ez itt az ő kocsija, kérem szépen, majd tovább nyomatékosítva tulajdonjogát, órákra beletrónolt.
2. ha ész érvekkel meg is győzhettem volna a lemondásról, még mindig fennmaradó probléma Kismickó vadmotorossága és az utcán való közlekedésének szabályok nélkülisége (egy csöppet sem hozza zavarba annak a ténye, hogy egyszer csak véget ér a járda és az úton autók közlekednek, simán kigurul eléjük, nulla félelemérzettel...) A babakocsival utánafutáshoz (még akkor is, ha futóbabakocsinak titulálják a mienkét), még nem érzem magamban az erőt. 

Így maradt a hagyományos Bigulka felkötés újragyakorlása. Mivel delikvensünk éppen aludt, nagy hirtelenjében a rózsaszín malacunk lett az újratanulás áldozata. Az eredményt csak azért dokumentáltam, mert kérték Kismici konkrétan röhögőgörcsöt kapott a látványtól és hosszú perceken át gurgulázott még az ágyon dobálva magát. 


(persze, a hitös megent keresztülhúzta a számításaimat, de ez meg már egy másik történet...)

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Egy igazi bevállalós bezzeganya, hátra felkötné a rózsaszín malacot, előre Zsigut, s akkor maradna 2 szabad kéz a másik kéttőre :D Mond, hogy nem jó ötlet :)))

anyus írta...

Bigulka jól járt h a malacon gyakoroltál :) És hogy ment ma "élesben"?

motymoty írta...

Nekem ettől a képtől mindig jó kedvem lesz. :)

Megjegyzés küldése

 
Copyright 2009 Cucka blog. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator