2011. december 12., hétfő

Kidőltek

A nagy volumenű ünnepségről talán majd este, lábjegyzetként inkább megemlíteném a csodásnak egyáltalán nem mondható éjszakánkat. Korán feküdtünk, korán elaludtunk, hogy aztán még éjfél előtt vigasztalhatatlan Hunor sírásra ébredjünk. (elsőszülöttünk sírás technikája számomra roppant félelmetes, mert kezdi azzal, hogy elfelejt levegőt venni, majd folytatja a süvöltést köhögésig-fuldoklásig, különös alkalmakkor rókáig kitartva a magas cét...) Szerencsére, már beszél, így megtudhattam, hogy a jobb füle (füle??! OMG) fáj. Fájdalomcsillapító szirup, fülcsepp, orrporszívózás, mert nem akarja fújni a büdöse arra hivatkozva, hogy nem tudja, és tényleg nincs produktum a nagy kapacitású porszívancs ellenére sem.
Bigulka Darth vadereset játszott, szörcsögött és fújtatott, majd diszkréten ugatott párat, aminek a vége szintén egy laza kisvukot eredményezett, közvetlenül a két mellem közé. 
Aztán még volt zokniba bújtatott sómelegítés a fájó fülre, ágymegemelés a fuldokló- és levegőt nemkapónak.
Mindeközben a vellanykapcsolgatásokkal és emelkedett hangorgánumú szócsatákkal bővelkedő performanszban Kismici az igazak (és a születésnaposok) álmát aludta.

Reggel doktorbácsis kezdés, mert az éjjeli ügyeleti telefonkor jól megijesztettek, hogy a nagyonkicsiknél (3 hó alatti babáknál) a hörgőgyulladás egyszercsak átcsaphat tüdőgyulladásba. Igen, a láztalanság és vidámoskodás mellett is. Biggernyúl tüdeje tiszta, hörgőgyuszkója van, marad a konzervatív terápia: orrszívás, Hustagil balzsammal kenegetés és kiegészítésként fodormentával párologtatunk. (garantált az átható fogpasztaszag az egész házban)
Hunor füle tiszta, mára szabadnapot kapott az oviból, de holnap, ha nem lázas és nem fájlalja akármi-bármijét mehet.Ma délben nem kellett könyörögnöm azért, hogy aludjanak...

7 megjegyzés:

motymoty írta...

De jó képek!

Cuki írta...

Boldog szülinapot KisMici kisasszonynak:-)Remélem sok fotós lesz a beszámoló!

Fül- www.gyogysapka.hu és nem kell többet a zoknival ügyetlenkedni(náthánál is jó, mert a fül felől oldja a cuccot, ha nehezen akar kijönni). Illetve mi ide járunk füles esetekben: http://www.nozi.hu/proetz.htm
Csak ajánlani tudom, nem tudom, mennyire van nektek messze. Láz nélküli tüdőgyulladást sajnos ismerjük, vigyázz a pöttömökre.

Ercsi3 írta...

Jobbulást!!! :(
Lilunak is láznélküli tüdőgyuszija volt, jókedvvel vidámsággal, fájdalommentesen, csupán köhögött... :-S

Kismicinek itt is boldog szülinapot!
Neked meg itt is boldog névnapot! :)

Evon írta...

Isten eltesse Kismincit!

Dius írta...

Jobbulást mindenkinek.

És Isten éltessen benneteket ezúton is. :)

gneke írta...

Boldog születésnapot Minkának, Neked boldog névnapot és az aprónépnek mielőbbi gyógyulást!

cucka írta...

Kösz9njük szépen mindketten, Puppalány és Idösanyja. :)
Cuki, Neked külön köszi az ajánlott oldalakat, átbogarászom őket! :)
Ercsi: én ezt totál el is felejtettem már. :(
Bízom benne, hogy Bigi megússza, még annyira csöpp... :(

Megjegyzés küldése

 
Copyright 2009 Cucka blog. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator