2012. február 3., péntek

A segítség

...sosem jön rosszkor:


A kép alapján feltételezhető lenne egy dolgos lány, aki sárgarépát hámozva segíti jóidösanyját, hogy mielőbb elkészülhessen a becsinált leves*. A realitás azonban egészen másként néz ki: önfejű kisasszony önmaga szórakoztatására puceválja a répát, amit saját maga szerzett a hűtőből egy kisszék segítségével.  

* a pár héttel ezelőtti többé-kevésbé sikeres kakasirtásos prodzsekt  után, ma szerét ejtettük a nyulak megtizedelésének is. Tarthatatlan állapotok uralkodtak mifelénk: valóságos kommunát alkotva  neveltek az anyanyulak (igen, többen egy ketrecben) több fészekaljnyi kisnyuszit. És minekutána már a környéket elárasztottuk a vérfrissítéses "doki"-nyulakkal (általában mindenhol ez lett a nevük), nem maradt más hátra, mint gyarapítani a fagyasztónk tartalmát. 
Az egyik bátor hófehér fiúnk, úgy nekilódult (pedig nem is volt áldozatnak kiszemelve, ő lett volna a tenyészbakunk a későbbiekben), hogy talán még most is fut. Legalábbis, amíg egy róka el nem kapja. Bőséggel kavirnyálnak errefelé éhes Vukok, de a kecskéktől félnek.

4 megjegyzés:

anyus írta...

Testőrkecskék. De jó! :)

cucka írta...

Tavaly még wellnesz tyúkudvar volt, sose zártuk be a lányokat éjszakára sem, akkor jöttek-mentek, amikor akartak, aztán egyszer csak arra döbbentünk rá, hogy a rókáknak habzsidőzsi-teletál volt, gyakorlatilag a fele tyúkudvart elhordták, mire észrevettük. :/
Hiába, saját bőrön tanuljuk ezt a parasztmesterséget. :)

motymoty írta...

:) Kismici szenzációs.

Tuti írta...

Tesókám összes tyúkocskáját elvitte a róka, javasolom neki, hogy tartson kecskét is felvigyázónak! :)

Megjegyzés küldése

 
Copyright 2009 Cucka blog. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator