2012. március 28., szerda

Foltos

Folti leányka bakborja is világot látott ma reggelre, -ezennel véget is ért a szülőszobás sorozatunk  erre az évre-, nem kevés kétségbeesést és riadalmat okozva gazdáinak. 
Egyrészt ez a  kecskeleányka két teóriát is földbe döngölt: az egyik, hogy az állatok nem híznak a vemhességük alatt (még mindig úgy néz ki a boldog kismami, mintha legalább még egy kiskecske bennragadt volna), a másik, hogy a zöldségevők alapvetően slimek. 
Másrészről meg aggodalomra adott okot, hogy az óriás bakfia, földi nevén Foltos, órákon át nem tudott/akart négy lábra állni, csak fájdalmasan mekegett. Természetesen szopni sem tudott/akart, csak keservesen mekegett. Az embergyereksírásra hajazó fájdalmas és keserves mekegés pedig szívszorítós tüneteket tud okozni anyai  berkekben. 
Ott nyugtalankodtunk mi lányok, a Folti, a Kismici meg én, és riadtan bátorítottuk KisFoltos esetlen próbálkozásait, Mici dödörögve simogatta, én nyugtatgattam a mamit, mámi idegesen böködte és nyalogatta orra-orrabukó kisgidáját meg Kismicit, mikor melyiküket érte.

Estére már jobb lett a helyzet és remélni tudom, hogy a Jóisten most megkíméli Foltit egy újabb veszteségtől. (a tavalyi kiskecskéje elpusztult, akkor került hozzánk környezetváltozás címén, szigorúan terápiás céllal, mert napokon át mekegve kereste gidáját, aztán az őrület jelei mutatkoztak meg rajta: egész nap fejelte az istállója oldalát...)


A házi lódoktorunk szerint szervi elváltozása nincs (persze, ez még nem zár ki semmit sem), inkább méhen belül vagy szülés közben nyomódhatott meg akár egy ideg, ami pár nap alatt magától gyógyulhat.

13 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jaj, nagyon remelem, hogy semmi baja nincs az uj jovevenynek! nagyon cuki!

hajnal írta...

Remélem minden rendben lesz a kiskecskével!
Szép szaporulat, Ti sem szerettek unatkozni:).

motymoty írta...

Nekem ő lett a kedvencem.

Már akartam kérdezni, hogy mi lesz a kecskékkel, ha elvesztik az utódot..

Folti hamar helyrerázdott nálatok?

Kinga85 írta...

Nekem ő a legcukibb <3 Annyira aranyos! Remélem minden rendben lesz majd vele, na meg persze az összessel :)

sellőlány írta...

Jaj, kis nyikli-nyakli... most nekem is összeszorult a szívem. Nagyon drukkolok a kis foltosnak!

cucka írta...

KisFolti, aki mára Bocivá keresztelődött át, köszöni szépen a sok pozitívságot, kicsit még nyiklő-nyakló, de egyre magabiztosabb és bátrabb tagja a kecsketársadalmunknak. :)

sellőlány írta...

Szuper, nagy vigyor. :-) Boci... milyen név az má' egy kecskének? Még identitászavaros lesz szegény... ;-)

anyus írta...

Hát ez a szegény teljesen úgy néz ki mint a bárány a Kis hercegben :)

cucka írta...

:))) maradjunk annyiban, hogy nem kifejezetten egy átlagos kiskecskeként fest. :)

anyus írta...

Bocsánat A kis herceg.

Chipmunk-19 írta...

Elképesztő vagy! KECSKEBLOGOT akarok! Annyira megkedveltem ezt a sok kis kecsket itt. Szurkolok nekik, hogy minden rendben legyen velük!

agyrágóbogár írta...

motymoty.. kecskéje válogatja. Anyuméknak volt olyan példánya, amely hallani sem akart a kis gidáról, nem fogadta el akármit tettünk. Megszülte aztán kész nem érdekelte. Egy másik az nekiment a kutyának, hogy megvédje a kicsit, annak ellenére, hogy gida nélkül félt tőle, a harmadikat meg 2 napig kényszeríteni és lefogni kellett, hogy hagyja őket enni, utána bekattantak nála is az ösztönök és gondoskodott róluk.

motymoty írta...

Bogár@ Milyen érdekes. Okos állatok lehetnek.

Megjegyzés küldése

 
Copyright 2009 Cucka blog. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator