2012. március 20., kedd

napicukiság

Végre-végre megszületett az idei első fecske egy nagyon várt ikerpár. Ügyesen kibikkelték a hidegebb időket és a mama rutinjának köszönhetően az éjszaka csöndjét kihasználva, mondhatni háborítatlanul érkeztek közénk.
A házunk valami vízvonalon, vagy tejvonalon feküdhet, a pöttömöknek igencsak rá kellett segíteni az első föcstej magukhoz-vételéhez, Váltó naccs'asszony leheletnyit túlteljesített és kb 4 kiskecskére valónyit termelt, földön húzva ezáltal duzzadt és megközelítetlen tőgyeit. Miután megszabadítottam a felesleges másfél liternyitől (!!!),  Napocska és Eső* már könnyedén csatlakozhattak élő tankerükre.  Tavaszi immunerősítő kúra van, még a  kutyák-tyúkok is föcstejjel csillapítanak ma szomjat! 




*nem tudom, mi ez az új hóbort Natúr Pistánknál, de az összes frissen született állatunkat valamilyen természet-közeli jelenségről nevezi el...

13 megjegyzés:

motymoty írta...

És milyen hóbort van nálad, hogy Natúr Pistának nevezed szegény gyereket? :D Azt hittem vmi Erős Pista szerű új recepted van.. :)

Mici szenzációs.

cucka írta...

Natúr Pesta méltó nevére, tegnap ólat takarított, majd benyújtotta a számlát érte: "szerintem ezért megérdemelnék egy kocsit. vagy kettőt. és a minka pedig egy babát".
Mici égetnivaló.

motymoty írta...

:D Azért kedves, hogy nem feledkezik meg a húgáról. :)

Mici mit tett már megint?

cucka írta...

Mici mindig tesz valamit. a mai jócselekedete a gyed igénylésem lebillogozása sötétkék focilabdával. (és nem, nem hagytam elől, a legfelső fiókban egy lefűzőbugyiban várta jobb sorsát). megitta az apja reggeli maradék kávéját. már 3-szor átöltözött és ugyanennyiszer megreggeliztette alutasakos macskatáppal Kokót. letöltött valami új kiegészítő programot a böngészőm mellé. elindította a mosogatógépet a tiszta edényekkel. beszedte a megszáradt ruhákat a teraszon. a földre. átpelenkázta a bemacizott öccsét. vagy legalábbis elkezdte és odáig jutott, hogy kibontotta a pelenkából. ágyneműcserével megúsztuk.
ennyit a teljesség igénye nélkül. és még csak délután kettő.

motymoty írta...

:D Az a vicces, hogy innen igazából úgy tűnik, hogy próbálja hasznosan eltölteni az időt, és segíteni.

cucka írta...

tudom, hogy jót akar, iszonyat cukkeráj és segítőkész, de lassan én bikkanok meg, hogy egyetlen tizedmásodpercre sem lankadhatok el mellette. :)
olykor működik, hogy megbeszéljük, hogy számomra az az igazi segítség, ha azt teszi, amire megkérem, ez ideig-óráig így is van, de sokkal jobban szereti maga intézni a dolgait. kicsién. :)

motymoty írta...

Bizony. :)

Bea írta...

Édes Mici:))) igyekszik na! Csak azt csinálja amit tőled is lát, csak hát kicsit még finomítani kellene rajta!
Kismici az ólban a rózsaszín szerelésében fantasztikus:)

Timocska írta...

Kismicinek tényleg égetnivalóan huncut pofija van! :-)) Az önállósodás meg csak fokozódik, Lilla pl. már kávét is főz egyedül, akár kérjük, akár nem. :-))

CraftRoom írta...

Óóóó az a teljesenfekete de szépséges! :)

Mici hatalmas a pettyes gumicsizmában. :D

anyus írta...

Tavaszi immunerősítő kúra :D
Továbbra sem ruháztok be egy fejőgépbe?

sellőlány írta...

Lehet, hogy te lassan es csendben megorulsz, ami engem illet, nagyon jol szorakozom Mici viselt dolgain, Hunc talalo beszolasain... :-) Es persze az allatfarm random tortenesei is rendre megnevettetnek. Milyen unalmas is lenne, ha meg a panelban laknatok... ha igy nezi az ember, a videki let kesz fonyeremeny. Konyvet kellene irnod a blog alapjan... Seriously...

Beso írta...

Háááát, tényleg a szeme sem áll jól ennek a Minka lánynak! És soraidat olvasva, igazi kis rontó Pálné. De legalább önálló!
Azt hiszem itt az ideje egy tejcsárdát, vagy tejivót nyitnod. Úgy sem nagyon van már ilyesmi manapság. Ráérő idődben (ha-ha-ha) süthetnél finom, friss, ropogós pékárut és máris özönlene a nép hozzátok:-)

Megjegyzés küldése

 
Copyright 2009 Cucka blog. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator