2012. március 21., szerda

a szülőszobából jelentem

Az a nemvárt fordulat van, hogy két palántázás/szoptatás-etetés/pelenkázás között aktív tanúi lehetünk kecskelányaink szülésének, újabb boldog első-gyerekes ikres anyukát köszönthetünk köreinkben, Poci személyében. Ismét lányok. (hogy lesz így ebből ősszel tradicionális kecskepörköltfőzés?!)


a csizmás kicsibézsbe beleszerelmesedtem :


A ma délelőtti-kora délutáni izgalmak sem maradhattak el, Francusek a legelőn háborítatlankodta világra gyermekét, bár most itt lóg a levegőbe egy gondolatnyi nehéz-ellés is, ugyanis továbbra sem hagyta abba a vajúdást, és a megvizsgálásában sem volt túl közreműködő:


Bendő koma igencsak szépen teljesített, és csöppet sem tétlenkedett azon a 150 nappal ezelőtti napon, főként, ha azt nézzük, hogy még van kettő bármelyik pillanatban szülhető leányunk... 

És őszintén fel sem voltunk készülve ekkora népszaporulatra, össz-vissz négy szülőszobánk-gyermekágyas elzárható vackunk van (ide értve a szénatárolót is), így az esti bezárások komoly rutint és logisztikát igényelnek, megspékelve Kettyós Bendő* vizslató szemei tüzével...

*Bendő koma olybá tűnik önként és dalolva áldozza életét utódaiért, ugyanis napok óta "kerülget", a legdurvább a két nappal ezelőtti eset volt, amikor hátulról úgy fenékbe taszajtott, hogy ha nem fog meg az ólajtó röpültem volna a kerten át, mint egy győzelmi lobogó, plusz kilók ide vagy oda. (micsoda férfi!) Egyes nézetek szerint óvja nőstényeit, mások nézetei szerint érzi rajtam a potenciális termékenységet. Háááát, lehet, hogy ő tud valamit, amit még én sem, de ha rövid úton nem fejezi be a sajátos udvarlási technikáját, még szeptember előtt fazékba/bográcsba kerül...

11 megjegyzés:

motymoty írta...

Ez azt jelenti, hogy tegnap óta született 3?

Bea írta...

Óóóóó de szépségesek ezek a kiskecskék:)))
Bendőkomával pedig tessék vigyázni!!!!!

cucka írta...

motyi, ez pontosan ezt jelenti. és még van kilátásba kb 3.

Beus, óvatoskodom én. sztem már ezt is érzi rajtam. :/

Névtelen írta...

Sellőlány: Haha, dehogy lesz ezekből pörkölt, majd meglátod... Egy órási kecskefarm lesz itt hamarosan! (Bendőt meg ki kell majd herélni, hogy ne legyen több kecskegyerek... :-) Mici bevállalta a bába szerepét???

Beso írta...

Micsoda szaporulat! Mennyi kecskebébi várható még?
Ez a kis csaj állandóan vigyorog? (Nagyon édes!)

Bea írta...

Csak nehogy a túlzott óvatoskodásodat úgy értelmezze hogy kéreted magadat!!!!

Zsu írta...

SZia!
Most találtam Rád.
És máris irigykedek, pedig csak az utolsó 2-3 bejegyzést olvastam (még) el.
Kecskefarm, kiskecskék....jaaaj, régi vágyam:) Egyelőre nem megy, kicsi a telek, de jó lenne idővel cserélni, belekezdeni. Olvasok vissza nálad, épp elaludt a legkisebb, a szabad órámat,azt hiszem itt töltöm el:)

Zsu

Chipmunk-19 írta...

Cucka, miért van ennyi kecskétek?

cucka írta...

Zsu, üdvözöllek itt és örülök, ha kedvedre-valókról olvashatsz! :)

Chipi, hátööö, erre így nem tudok válaszolni. Az egész úgy indult, hogy apjuk bartelezett kettőt, aztán lettek anyáink is, meg szólt egy gazda, hoyg felszámolná az állományát, átvettük, aztán lett sok-sok tejünk, amiből én túrót-sajtot készítettem, egyre nagyobb üzembe a magunk és barátaink nem kis örömére. Talán, ha majd naaagy leszek, és lesz pár fölösleges millióm, lesz rili sajtkonyhám, meg füstölőm és a hobbimból akár még megélhetési forrás is lehet. (és nemsokára fejés és tele vagyok ötletekkel már ami a sajtok fajtáját-ízesítését illeti)

moriczka írta...

Nekem is így kezdődött, kettő anyut kaptam üresen, itt pároztattuk, simogattuk, gondozgattuk őket, és most már nyolc kecsként van, mint a mesében. Nagyon jó fejek, és az unokáim is imádják őket.

Chipmunk-19 írta...

ügyes vagy, én nem tudom mit csinálnék ennyi kecskével :-)

Megjegyzés küldése

 
Copyright 2009 Cucka blog. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator