2012. április 19., csütörtök

Két(csík)fogú

Rohamos a fejlődés, kérem szépen, agyam eldobom, hogy egy délelőtti program kapcsán (erről is majd lesz szó a későbbiekben egyszer majd csak, lassan ülepedős fajtájú vagyok) szúrtam ki, hogy jé' má', né' má', kétcsíkfogú lett az én tündérbögyörőm! (jobb alsó is kint)
Hiába harmadjára futom végig fej-fej mellett a mindennapjainkat kitöltő fognövesztéses prodzsektet, mégsem értem én ennek a mechanikáját: ahányan annyiféleképpen csinálták. Huncos végigsüvöltötte/szopta/karbantöltötte éjjeleit-nappalait, Kismici csak bújtatta kifelé gyöngyszemeit észrevétlen (ájronlány), Bigi meg ELŐTTE heteken át végigszenvedte idejét a fogzás minden csodás tünetével (rágott, nyálzott, nyakig szanaszét mackózta magát, begyulladt a seggedelme, begennyesedett a fogínye), majd a  finisben egyetlen nyüssz nélkül áttörtek a hócsíkok. 


Aztán meg, volt egy kis elbeszélgetésem 2 napja Huncossal, szólt a kedvenc óvónénije, hogy kicsit elhatalmasodott rajta a fiatalos lendület, és mindenben a nagyok kegyeit keresi, ha kell lemegy érte kutyába is. (értsd idétlenül bohóckodik, esetlenkedik, és -nyeglén visszaszól) Egészen mostanáig azért nem "zavart", mert azt gondoltam, ez a kitüntetett figyelem, csak nekünk szól, az oviban jó magaviseletű, itthon meg... hááát, valahol neki is ki kell engednie a fáradt gőzt, az egész napos fegyelmet-figyelmet. Andinéni javaslatára, első körben megpróbáltunk egymástól függetlenül hatni a lelkére, megbeszéltük vele, hogy ez a viselkedés nem méltó egy olyan okos és nagyfiúhoz, mint ő, és ezzel a hozzáállással elszomorítja kedvenc óvónénijét és még kedvencebb anyját is. Továbbmenve alkut kötöttünk, ha ő betartja a szabályokat, én sem fogok kiabálni (mert azt nem szereti) és fláver páver lesz újra meg szánsájn és hepinesz. Olybá tűnik, lélekdonor Huncmesterre (még) lehet hatni, már ma érezhető volt a változás és este lefekvés előtt hármasban játszottak és nekem nagyon megtelt a szívem mindenféle jósággal és azóta is gombóc van a torkomban, ha csak rágondolok, mert a dolgok mindig kiegyenlítődnek valahogy.

7 megjegyzés:

Beso írta...

Gyönyörűséges (és dögönyözni való) ez a Bigulka!

CraftRoom írta...

Teljesen ledöbbentem hogy Bigi már ekkora, és mennyire változott mióta nálunk volt. :o Pedig annak is nagyjából egy durva hónapja, vagy másfél.

Cukipók. :)

sellőlány írta...

Tisztára a másik kettő keveréke... én is nagyon meggyúrnám a kis csíkfogút!

Névtelen írta...

he-he Bigulka még nem tudja elérni a vonatokat!
úgyhogy ne nagyon éld bele magad, hogy együtt játszanak egy-kettő odaér a nagyokhoz
(nálunk a galérián lehet sínezni, legózni, olvasni, társasozni, mert a kis pösszörő már felmászik az asztalra)

sellőlány írta...

Es meg... irigylesre melto a rend a gyerekszobaban... nyugtass meg Cucka, hogy ez veletlen. :-)

cucka írta...

Sellőlány, höhöhö, abszolút véletlen. :DDD Éppen kettő nappal ezelőtt szántam rá 2 és fél órát az életemből arra, hogy egy újabb sittes-zsáknyi selejttől szabadítsam meg a gyerekszobát, egyelőre még tartható a rend és az ebadták élvezik is. Pl Micinek eltt saját csajos doboza: abban tartja a barbie-kezdeményeit. :D
Névtelen, már most bele-bele nyúlt Bigger a vonatozásba, le-le kapott egy-egy mozdonyt és érdekes, mert Kismici ingerültebben viselte, mint Hunor, pl Mici képes volt odébb gurítani az öccsét. :D
Szőli, Beso, Sellőlány, tényleg olyan kis gyömöszölnivaló és ő az első gyerekem, aki imádja is, ha gyömöszölik. :)

Fakirma írta...

Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de az én 14 éves Bendőm ugyanazt a módszert alkalmazza, mint a te HuncÚrod. Csak nem az oviban, hanem a gimiben. És mindenfajta elbeszélgetés falra hányt borsó.De azért gombóc van az én torkomban is, mert mégiscsak így szép az egész!
Én is ma gondolkodtam el (bilire szoktatás témakörben), hogy is van ez? Szül az ember egy rakás gyereket, és persze lesz rutin is, de valójában mindig, mintha mindegyikkel először csinálnám végig az emberré válós projektet (valószínűleg azért, mert tényleg először csinálom:))

Megjegyzés küldése

 
Copyright 2009 Cucka blog. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator