2013. február 10., vasárnap

a farsang... s ami utána következett

Idén -hála a világvégén élésünknek vagy éppen a szülői erős cenzúrának, bár ebben annyira még magam sem hiszek- sikerült megússzuk a betmen, szupermen, pókember körjátékot. (ami azért is fölöttébb vicces, mert kb azt sem tudják kik ők, de az oviban az udvari játékokban a fiúk mind szuperhősök, akik megmentik a világot és azt hiszem, ez így is van rendjén) 

Hunor pár hete megtanult békaként kruttyogni, számára teljesen magától értetődő volt, hogy béka lesz. Kismici picit tanácstalankodott, majd azt mondta ő bárány lesz. A következő életembe istenbizony megtanulok varrni és zsákszámra fogom unatkozó délelőttjeimben gyártani a kreatívabbnál kreatívabb kötött és horgolt játék tüncibünciket és jelmezeket is saját kútfőből fogok alkotni, de jelen életemben a guglit, aki a barátom, hívtam segítségül.

Találtam is egy jóáras béka-, meg egy bárányjelmezt, pár napon belül házhoz is érkezett, frissen-illatosan. (nekem csak az álarccal kellett megküzdenem, heves anyázások közepette korareggel. álarcok még ITT találhatók.) Ám. Akkor derült ki, hogy a béka jelmezbe max Micit tudom belepasszírozni, a bárányka (inkább kos), meg talán még Huncosra is nagy. Napokig gyűjtöttem a lelkierőt, Hunort ismerve, iszonyat nagy hisztire számítottam... de úgy látszik, már ő is öregszik, abszolút lazán fogadta, sőt, mindkettő kifejezetten örült az új felállásnak. 

A farsangra pénteken került sor, a nagyok imádták, Bigi meg végre azt, hogy minden asztalra tökéletesen felér és át is csapott önkiszolgáló üzemmódra. 

a lovag és az angyalka szárnyai alatt megbúvik egy kisbéka
jobbszélen a kiskos
a mindig éhező
A nagy bulira való tekintettel, viszonylag korán elaltathatóak voltak, Apjuk is kimenőn, én meg barátnős megvidámodást terveztem pár üveg bor társaságában éjjelre. Este Hunor elkezdett tüzelni, éjjel jól aludt, ám ezt a tüzelő jószokását egész szombaton fenntartotta, 3 óránként felkúszott közel 40 fokosra, bágyadtkodott és aludt. (két óra alvással a hátam megett, egész üdítő volt egy szenvedő férfiembert kiszolgálni... node, aki éjjel leány, annak nappal is helyt kell állnia, ugyebár...) Mára már jobb a helyzet, legalább nem lázas, kicsit taknyos, de az se igazán jellemző.

Kóbor vírus, én így imádlak! (és ezt most csak nagyon halkan és közben élesen lekopogva: ez az első megbetegedése Hunornak a teljes téli időszaka alatt, leszámítva az ilyenkor általános taknyolást, és még emlékszem a tavalyi évre, amikor szinte minden óvodai ünneplésről lemaradt a fiatalember az állandó lázas és ismeretlen eredetű felső-légúti cécói miatt)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Micit imádom, édes kis béka királylány! Az okos fehérgyapjas is édes aranyos - jaj hogy bújt , de jó volt!!!! Legkisebb pedig nincsenek szavak :) A vírus meg hesss kerüljön le, bár tegnap este óta Emesénél van vendégségben..... Puszik

Bea írta...

óóóó az a Kisbéka!!!! szuperjó! az álarc különösen tetszik:)

Megjegyzés küldése

 
Copyright 2009 Cucka blog. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator