2013. június 16., vasárnap

Árvíz 2013

Helló Duna... 


... üdv a kertben/udvarunkban: 


Szerencsénk volt, a házat nem érte el. A gyerekek -mint mindenben- most is meglátták, megélték a csodát. 


Azt hiszem, nekünk felnőtteknek is sikerült egy szeletkét megérezni belőle. Szurmai János gondolatait kölcsönözném, aki jelenlévőként tökéletesen szavakba öntötte a lényeget, a megélt pillanatot: 

Ünnep - a bajban.
Aludtam rá egyet, hogy biztosan meg tudjam fogalmazni, mit láttam az árvízben dolgozó embereken.
Boldogok – a baj kellős közepén.
Igenis boldogok: a középkorú hölgy, aki hét közben unott arccal veszi át a hivatalban a papírokat, most a szakadó záporban sem hagyja abba a zsákok pakolását; az eladó, aki pontosan hatkor akkor is lehúzza a rolót a kisboltban, ha pár elkésett vevő futva érkezik a busztól, most nyakig sárosan cipekedik, a szabadnapjain; a legendásan kelletlen autószerelő a legnagyobb zsákokat veszi a vállára.
Cipekedés közben félmeztelen férfiak évődnek az asszonyokkal, akik kacagva válaszolnak nekik. Vadidegen emberek szólnak egymáshoz a legnagyobb közvetlenséggel, bizalommal és figyelmességgel...
...aztán késő este, a sötétben kis csapatokban indulnak hazafelé, fáradtan, vizesen, mocskosan és szakadtan. Nem várnak köszönetet sem. Eltölti őket egyfajta csendes elégedettség.
Csak tér kell az embereknek: igazi, valóságos feladat. Alkalom, hogy megmutathassák, mi mindenre képesek igazán.
Ezt is az árvíz hozta: a lehetőséget, hogy olyannak láthassuk egy időre magunkat, amilyenek mindig is szerettünk volna lenni.

6 megjegyzés:

E.M.A.K. írta...

Ne haragudj, csak zugolvasó vagyok ... de az rendszeresen. :) Nem szoktam kommentelni, de ezt most muszáj. Ezt te láttad?
http://www.2perc.hu/arvizkodas-az-instagramon/
Ismerős az egyik kép? :)

cucka írta...

Köszi és örülök, hogy ittvagy! :)

Igen láttam a linket egy barátnőm küldte át, aztán egy másik még kettő forráslelőhellyel ajándékozott meg: http://korkep.sk/cikkek/mindennapjaink/2013/06/09/fiuk-a-gaton-arviz-2013
és http://publius.blog.hu/2013/06/10/nagy_arvizi_elszamoltatas?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_06_11&utm_campaign=index

Asszem, tényleg jól sikerült kép lett. ;)

E.M.A.K. írta...

Köszi!
Nem semmi hírnevet futnak be a gyerekeid. :) Mondjuk nem csodálom! ;)

Névtelen írta...

sellő: Hát ez jó közel volt! A szomszédot viszont jól telibe kapta! Biztos élménydús napokon vagytok túl... és igen, másképp nem is lehet... a jót kell keresni minden rosszban. Örülök, hogy megvagytok és köszi az updatet!

julcsi írta...

Sokat gondoltam rátok...♥

picidia írta...

én is sokat gondoltam. és jó ez az idézet tényleg, ezt éreztük mi is kicsit.

Megjegyzés küldése

 
Copyright 2009 Cucka blog. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator