2011. július 18., hétfő

Mici és az önkényes szobatisztaság

Emlékszem, amikor Huncos kb ennyi idős volt, mint most Kismici, őt is elkapta valamiféle vetkőzési láz. Talán a kánikulával is kapcsolatos, talán csak élvezte, hogy meztelenkedhet, hogy itt csuroghat-ott pottyanhat... nem zavart, feltöröltem kistucatszor is naponta, sőt még ahhoz is volt türelmem, hogy ugyanennyiszer elmagyarázzam, hogy ne esemény után, hanem előtte szóljon inkább, sokszor fel- és le próbálta a wc szűkítőt is, általában elégedett-széles vigyorral, nulla produktummal. Aztán amint jött, úgy el is múlt ez a hobbi.
Kismici, a másodszülött, élete első évében csöndes megfigyelőként vett részt az életünkben, jóformán evett-aludt és én, kis naiva, azt gondoltam, ez így is marad, lesz egy tündibündi kisnyuszim.  A tündibündi kisnyuszi mihelyst kétlábra állt és megindult, pontosan onnantól turbósította be önmagát és helyezte előtérbe vasakaratát. Az egyéves csereszavatossága lejárta környékén kéredzkedett fel először a birodalmi trónra, fürdés előtt és azonnal siker koronázta próbálkozását. Hümmögtünk, meg csodálkoztunk, meg agyondicsértük, de igazából annyira gyorsan történt mindez, hogy el sem hittük. Azóta, hellyel-közeli rendszerrel, de napi egyszer minimum megmássza. Igen, egyedül. Ő. És ha segíteni akarok, visít, és kiabálja, hogy "ne-ne, egye(dül)!"
Az érdekesség akkor kezdődött, amikor kitalálta, hogy ő napközbeni pelenkáttalanságra ítéli önmagát, így a mackócsapatoknak sem szab gátat. Nem is lett volna ezzel addig semmi baj, amíg rá nem kapott az állagára és... az ízére. És már nem tudom sem édibédi macicsapatoknak, sem brummogó medvéknek becézgetni a termékét, mert egyrészt ott vijjog a vöröslámpa a szemeim előtt, amint meglátom az udvaron felém közelítve "kaka" felkiáltásokkal, nyakig emberszarba mártózva széplányom. (a teljesség igénye nélkül: körömalatt, arcon, fülbe, nyakhajlatba, testszerte) Másrészt meg üvöltenék egy oroszlánosat, de perszehogy nem teszem, a későbbi frusztrációkra gondolván (nagyon nehéz és jajjderágyújtanék eliminálás előtt...), de azért leslagozom böcsülettel, ha az udvaron történik, és zuhany alá állítom, ha idebent és a fogaim között kisziszegem, hogy legközelebb NE vegye le a pelenkát ELŐTTE magáról, hanem vagy szóljon nekem vagy eressze bele én meg majd kivakarom. 


Hogy honnan ered ez a szoros barátsága a végtermékével, nem tudom. Mindenesetre, csak reménykedni tudok benne, hogy mihamarabb ezt is kinövi.

S hogy a szobatisztasága mennyire válik kézzel foghatóvá, azt sem tudom. Ami tény: a délutáni olykor 2-3 órás alvása alatt sosem történt baleset, és a csurgatások nagy része is a számára kijelölt helyen végzi.

6 megjegyzés:

anyus írta...

Sztem minden gyereknek van hasonló korszaka, csak nem mind jön rá, hogyan lehet hozzájutni az anyaghoz :D szóval a lányod nagyon okos :)

cucka írta...

höhö, akkor más oldalról megközelítve, akár még büszke is lehetnék a lányomra. :DDD

anyus írta...

Pontosan ezt akartam mondani :) És egyesek szerint jobb a vágyakat kiélni mint elfojtani :D és tényleg biztosan hamar kinövi.

julcsi írta...

Olyan de olyan jót nevettem a Mackó csapatoknak!!!
Egyébként szerintem nagyon szépen halad Mici a Szobatisztaság felé....Puszik!!

Magdaléha írta...

Nándi is tavaly nyáron dobta el a pelenkát, és biztos vagyok abban, hogy meleg miatt. 21 hónapos volt, és napközbenre nagyon hamar szobatiszta lett. Igaz a kertben pisilés romantikája a mai napig megmaradt :-) A mackócsapatokkal nem volt ilyen jóban, mint a lányod, de potyogtatta /mi meg gyűjtöttük/ őket rendesen! Szóval kitartás! Remélhetőleg mire bejön a rosszabb idő, és Zsigu is megérkezik már csak egy pelenkásod lesz!
üdv: M

vargaera írta...

Drága Cucka!

Úgy látszik Minkáink szinkronban nyomják a maciőrületet :)))

A lányok a délelőtti alvás előtt (én azt hittem már alszanak, akkora volt a csend odabent) lekapták magukról a sz@rospelust, és a kakát a játékkanalaikkal, meg villáikkal szolgálták fel a seregnyi plüssjátéknak - az egész szoba gyomorforgatóan büdös és kakás volt mindenütt.

Én meg csak kapkodtam a levegőt - bár ne tettem volna :))))

Megjegyzés küldése

 
Copyright 2009 Cucka blog. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator