2012. szeptember 19., szerda

egy rendkivüli szülőiértekezlet margójára

A tetű olyan, mint Lenin elvtárs: mindig volt, mindig van és mindig lesz. És mindig irtani kell.*

* az meg már a burleszk kategória, amikor ivarérett felnőtt emberek arról képesek hosszú perceken át vitázni, hogy hogyan jelezzük diszkréten az érzékeny szülők számára, hogy tetű-járvány van, -ámbátor még karanténtól nem kell tartani-, hogy piros pöttyös katicát függesszenek-e ki az ajtókra vagy sárga szarvasbogarat.

19 megjegyzés:

Dominika írta...

És vajon a sárga szarvasbogárról meg a katicáról tudni fogják, hogy ez tulajdonképpen tetűt jelöl?

A lányom hajában is volt tetű tavaly, alig tudtunk megszabadulni tőle. Rémes volt.

Kavicsanyu írta...

Ájjjáááájjjj! Nálunk is volt ovilakó.......... hát kemény meccs volt. Dorinának nagyon sűrű barna haja van, hetekig tartott, mindig visszafertőződött, pedig itthon nagyon körültekintően próbáltam eljárni, mosások tömkelege, mélyhűtőbe plüssállatok! BORZASZTÓ volt!!!!

cucka írta...

Dominika, hát mert hogy ez a tetű egyezményes jele lesz. és így csak a "beavatottak" fogják tudni, ha megjelenik a falon a katica vagy a szarvasbogár, akkor át kő a büdöskölköket vizslatni otthon is. rémálom volt az a délután. agysorvasztó.

Kavicsanyu, jajj :((( a célcsoport jelen esetben én vagyok a félméteres hajammal, Mici aligpihés szöszke, Hunor-Bigi-apjuk pár milliméteres. :)

Bea írta...

és nem lehetne, hogy ha gáz van, akkor az óvónéni minden szülőnek szól mondjuk hazamenetelkor???? vagy az már túl egyszerű a mai világban?

cucka írta...

Bea, de ez volt eddig a bevett metodika, csak ez most valamért elkezdett nem működni (nyehehe, magyar valóság), mert a többi szülőnek is van joga tudni a vészről, hogy megtehessék az ilyenkor szokás óvintézkedéseket. De nevesíteni sem szabad, mert az meg diszkrimináció. Ezért így. (bakker, mintha agymaratont futottam volna úgy leszívott...)

-Anita- írta...

Kende ovijában ritka, ha nincs tetű. Mi paranit fejtetűriasztót használunk. Minden reggel befújom a fejét, és nem megy bele. Nem gondolok bele mi lenne, ha az én loboncomba hazahozná.

Dominika írta...

Nálunk ez úgy működik az oviban, hogy óvónéni szól mindenkinek délután, hogy anyuka, tetűt észleltünk, kérem, mossa meg a gyerek haját tetű írtóval, és hazaküldik az ágyneműt is, meg vinni kell be egy szemeteszsákot, hogy külön tudják tárolni az ágyneműket.
Oviból egyébként nem hoztak még haza, csak a lányom a suliból, azt mi vettük észre, és szóltunk a tanítónéninek, hogy szóljon mindenkinek, hogy mossanak írtó szerrel hajat. Persze, volt, aki elengedte a füle mellett.
Egyébként értem, amiről írsz, nekem is kultúrsokk volt a legutóbbi szülői...

anyus írta...

Szerintem akkor is lehetne a jel tetű a figyelemfelkeltés végett, de rajzoljanak rá egy szép piros masnit az érzékeny lelkű anyukák érdekében.

myway08 írta...

csak akkor tűnik e, ha az is irtja, aki szerint ők tiszták, nem fordulhat elő... katica.. muhaha

motymoty írta...

Remek hasonlat. :)

Névtelen írta...

Pacsirta:
Jézusom most akkor mégis csak örülök hogy nem tudtuk még idén elkezdeni az ovit!!!!Nem tudom mitől irtózok jobban :a butaságtól vagy a tetvektől :(((

anyus írta...

Pacsirta: pedig ez a két dolog egészen biztosan lesz jövőre is meg azután is meg azután is :D

vargaera írta...

Olyan jó lenne, ha ez nem lenne tabutéma: kifüggeszthetnék a faliújságra már az első napon, hogy közösségben ez gyakori dolog, aztán írhatnának arról, hogy milyen szerekkel, milyen módon lehetne megszabadulni a hatlábúaktól, őszintén, nyíltan beszélni róla, hogy aztán senki ne érezze kellemetlenül magát...

Én azért félek tőle (most kezdték a lányok az ovit), mert irtózom az ízeltlábúaktól, legyenek akár tetűméretűek vagy óriások. :)

cucka írta...

Pacsirta: szívemből szóltál, de attól félek, anyusnak tökéletesen igaza van, mindkettő örökös bérletet váltott a világban. :)

Era, én továbbra sem értem, miért tabutéma ez. Nem értem, miért nem tudják azt elfogadni az emberek, hogy mint ahogy a kutya- illetve a macskabolha is szerves része az életünknek, még a leggondosabb gazdi esetében is előfordulhat, úgy a tetű is velünk-köztünk él. A parám nekem is mindösszesen annyi, hogy iszonyodom a gondolattól is, hogy azokat a pici kis akármiket nekem körömmel és egyesével kell eliminálnom a gyerekeim hajszálairól. brrr.
(ha elkapjuk a kórt, referálok a szerekről, jelen pillanatban nagyobb gondnak érzem ennél a tetű-pestisnél azt, hogy sokan laza csuklómozdulattal beviszik a ződtaknyos-lázas gyermeket is oviba, aztán én éjszakázhatom a lázasbeteg gyermekeimmel. :/

Eszter írta...

Mi amióta elkezdtük az ovit Rausch tetű megelőző samponnal mosunk hajat Hédinek és nekem is hetente 1x. Többi anyuka állítja, hogy nekik bevált, remélem nekünk is be fog ( 2 hete kezdtük az ovit)Ez egyébként egy gyógynövényes sampon és még az illata is egész kellemes

Kinga85 írta...

Nálunk nem tabutéma. A csoportban még nem volt, de az oviban igen, szóltak is minden szülőnek, hogy figyeljen rá. Szerencsére eddig megúsztuk, de én is eléggé irtózom már a gondolattól is... (Főleg, hogy Panninak a nagyon sok göndör hajából, Nellinek meg a nem sok, de nagyon göndör hajából, hogyan tudnám eltüntetni, amikor még egy sima fésülködéskor is visítanak :S )
Mondjuk jó, hogy írjátok, eddig a megelőzés eszembe sem jutott. De akkor be fogok szerezni valami sampont vagy hajsprayt, hátha segít.

Bea írta...

Nálunk sem tabu, sőt... ki volt írva tavaly a faliújságra, hogy előfordult az oviban tetű, legyünk szívesek odafigyelni, és 1-2 napon belül egy védőnő is kijött és minden gyereket átnézett alaposan. Szerencsére a mi csoportunkban nem volt, de mivel az udvaron együtt játszanak a többi a csoporttal a játszótéren meg a többi óvodával is, így bármikor lehet. Én sem a fiúk alighaját féltettem, inkább a saját loboncomat:)

Unknown írta...

Te jó ég, mi vár rám jövőre, ha Márkot oviba iratom. :-)))) Jót nevettem a bejegyzéseden.

Nani írta...

Durva... miért kell ezt agyonvariálni az oviban? Ha ennyira szimbólumot akarnak, rajzoljanak egy nagy b...dös tetűt vigyorogva oszt csókolom. Abból mindenki tudni fogja, hogy felütötte fejét a kis hajbamászó.

Nórinak is fújom minden reggel a haját, de mást kell kitalálnunk, mert majd megfulladunk tőle, míg befújom. Most a nemoxan-t vagy mit ajánlották, hajbalzsam, megelőzésre. De most akkor én is azzal öblítsek... Igencsak kényes a seggigérő hajam, nem kenhetek rá akármit...
Mondjuk a tetű sem kellene, ugye..

Megjegyzés küldése

 
Copyright 2009 Cucka blog. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator