2011. augusztus 10., szerda

Kitől-mitől véd a védőnő?

Már a jómúltkorában megrendült a bizodalmam a rendszerben, ám a ma délelőtti szösszenet feltette arra a bizonyos "i"-re azt a bizonyos pontot. 

Történt vala, hogy a hajnali 8-as védőnénis telefoncsörgés még ágyban talált, és mivel ez egy eléggé szokatlan időpont még tőle is, főként úgy, hogy jövő hétre tűztük ki a randink napját, veszélyt sejtve felvettem. (bár ne tettem volna). A hívás lényege az időközben megérkezett hepatitisz eredményem, amiért be kellene mennem még ma. Rosszat sejtve rákérdeztem, hogy tán csak nem lett pozitív, ezért a nagy sietség? nem, dehogy, höhö, csak hát ugye mindjárt szülök (tééényleg???), és enélkül az eredmény nélkül szanaszét fogják szúrni a frissenszületett kisfiamat (nem, nem fogják: Minkával a szülőszoba után derült ki, hogy nem lett átvezetve a kiskönyvbe, pár házon belüli telefonnal el is intézte a személyzet egymás között, mindennemű szurkodás nélkül). Délelőtt gyerekmentesen besétáltam a rendelőbe (vivát Nagyi, nodehogy mennyivel egyszerűbb monóban az élet, erre mindig rácsodálkozom), az eredményt átvezette a könyvecskémbe. Első körben megjegyezte, hogy jajjistenem, nincs elég orvosi pöcsét a kiskönyvbe, nem fogok juttatást kapni (se belgyógyász, se fogorvos, és a 4 darab nőgyógyász doktoriból is csak kettőm van, ez se volt már Minkánál sem másképp, nem is kellett az OEP-nek a könyvem, csak a kórházi zárójelentés mellé csatolt igazolást biggyesztettem). A következő kérdését már kikerekedett szemekkel fogadtam és rutinosan csípőből utasítottam vissza: megvolt-e az eheti ctg? eheti??? hiszen a 34. héten járok. no, de itt már akkortól szokás. és itt lépett képbe a gyermekeim számából fakadó gyakorlatom: az én orvosom a 36. héttől kéri. Mindeközben súlyt mértünk (a starthoz viszonyítva plusz 5 és fél kiló, hihhhetetlen kategória, tényleg rubintréka vagyok, muhaha), meg vérnyomást (első nekifutásra sikerült 140/70-et mérnie, ekkor szépen megkértem ismételjük ezt meg, mert életembe nekem még ennyi sose, vonakodva, de megtette, 90/70. köszi), majd jött a körfogatom (116, hááát, nem kifejezetten egy 90-60-90). Utolsónak tartogatta a dzsolidzsókerét: Zsiga szívhang-meghallgatását. Anyuka, ez a gyerek nagyon lent van már! Mikorra is van kiírva? szeptember 26? nálam szeptember 29 szerepel, de mindegy is, jó lesz, ha szeptember 10.-éig nem bújik ki!  Félreértés ne essék, nem hiszek én már efféle mágiákban és nosztradamuszi jóslatokban (emlékezzünk csak Minkucifuci előrevetített Katalin napi debütálására, amely végül is eltolódott kissé... egészen pontosan 3 héttel), de kérdem én, egy első gyermekét váró kismama mennyire zuhanna magába/akadna ki/pánikolna be?! 
Mert még engem is megérintett, azóta már én is úgy látom, hogy lejjebb van a hasam, úgy érzem, hogy kevesebbet mozog a bennelakó, hogy nyavalyásabban kellek fel ültömből... és akkor a történet profánabbik része is eszembe jut, hogy sem Zsiga ruhák mosva, sem kórházi csomag (sem pánikszerűen a 32. héten vásárolt  és összeszerelt svédáruházas fa etetőszék, mint Hunor esetibe), sem lélekbeni felkészülés a szülésre, sem menekülési útvonal számunkra és a gyerekfelügyelet biztosítása is várat még magára.

És még sorolhatnám hosszú perceken át, hogy mik azok az elengedhetetlen feltételek (kozmetikus, fodrász, pocakosfotók), amik nélkül én még nem szülhetek! Túl azon, hogy még pár hétig valóban korai lenne, bájdövéj én amúgy is a notórius túlhordók csapatát erősítem. Szóval, tessen engem nem stresszelni és békibe hagyni, főni a saját levembe!

16 megjegyzés:

Dius írta...

Én nem stresszellek. :) Szeptember 18-ra várom Zsigát.. mert az egy jó kis dátum. :)
Védőnénihez meg ne menjél többet. Mondd neki, hogy a dokid mindent elintéz, köszönöd szépen nem kérsz a túlbuzgóságból. :)
Szóval, no para, van még idő mosni, rendezkedni, terveket kovácsolni.. és hangolódni. :)
Puszi. :)

Ildi írta...

Ejjj de jó, hogy a kismamákkal ennyit foglalkoznak... :DDDDDDDDDD És igen, elég kiborító még egy első gyereknél, ha 3-4 héttel előbbre jósolják, mint ahogy aztán születik... :)

Ercsi3 írta...

Nekem szept. 30 volt a tippem... az már nagyon késő? :$
Képet esetleg kaphatunk? ;)
Eri

ilgya írta...

Hűha....nem is tudom,mit kezdett volna magával,ha nem tudott volna valamit fontoskodni...no para Gabikám,Zsiguci tudja mikor kell érkeznie:))))))..te meg tudod,hogy mikor kell ráhangolódnod......azért az 5 kg-val nem vagy semmi,te kis rubintosréka....:)

Lili írta...

Te Cucka, össze lehetne kötni a Védőnénieinket. Még nem vizesedsz? Még nem görcsölsz? Wááááá!!!Ha nem 2. baba lett volna Kira, én is kiakadok.

Azért ezen az 5kg-on én is elgondolkodtam, konkrétan esz a penész, rajtam még van kb ennyi, így szülés után.... (15hónappal höhö)


No para, minden flottul fog menni :)

sellőlány írta...

Holnaptól aug. 28-ig netmentes területen leszek (nem tudom, hogy fogom kibírni :-O), így mindenféle rémjóslatok ellenére (vagy pont azért)ajánlom, hogy addig még viccből se menj szülni... És tényleg még lógsz egy csomó képpel is! Na, de a cókmókot azért dobsz össze... és ha szeptemberben eljön az idő, akkor meg szívesen megyek gyerekfelügyelni is, ha úgy alakul. :-)

anyus írta...

Kismamapraxisom alatt eddig négy védőnővel volt hosszabb kapcsolatom, közülük csak kettő ment az agyamra, ami nem is rossz arány. Hallgass az ösztöneidre akkor nem lesz baj :)
És a fa etetőszéken ismét jót röhögtem.

CraftRoom írta...

A világért sem akarok kötekedni, de nálam kérték a kiskönyvet.

Egyébként 09.20. a tippem továbbra is. ;) Tudod. :) A +5 kiló az nagyon komoly. :o

Azt hiszem nekem nagy mázlim volt a védőnőnkkel, engem semmire se paráztatott, pedig első gyerekes kismama voltam.

CraftRoom írta...

Ja, egyébként a showder klubban volt egyszer, nem tudom már ki mondta, hogy "szerintem a védőnő nem védőnő, inkább támadónő", vagy valami ilyesmi. :D

anyus írta...

Valahol már megosztottam azt az észrevételemet h sajnos általában pont annál a népességnél (khmm) nem kötekednek, ahol kellene...

anyus írta...

...Úgy értem h a gyerekek érdekében kellene.

Kinga85 írta...

Eddig 3 védőnőt "fogyasztottam" el, mind közül ez a 3. a legdurvább. Ezért nem is járok védőnőhöz :P (Nagy szerencsémre táppénzen volt, így ez alatt a terhesség alatt még nem is voltam nála :) Lassan illene pedig időpontot kérnem, de hát nem akaródzik valahogy... :D)

motymoty írta...

Kérlek látogass el hozzám, vár rád egy díj nálam. (ezt így kell mondani szépen, ugye?:D)

cucka írta...

No para, még nem vagyok hajlandó szülni! Dógom van. :))) és ugye a dolgok lényegi része -általában- fejben dől el. :)

Az 5 kila pluszért meg nem kell különösebben aggódni, én a "szoptatás alatt hízzunk vágósúlynyira" típushoz tartozom. Most se gyíktesttel kezdtem. :)

Anyus, tényleg volt összeállított etetőszék, fakeretes, kifejezetten bababarát. Hunor máig abban étkezik, igaz, csak kb másfél éve hazsnálja, na de milyen jól mutatott addig a lakótelepi konyhánkban?! volt mit kerülgetnünk. (és szívesen visszanézném a svédáruház parkolójának aznapi felvételét, amikor a személygépkocsinkban hazaszállítottuk: pókhasú asszony kezeit tördelve sírdogál, miközben a dúltvad férj hevesen tépkedi a csomagolókartonokat, hogy minden beférjen maradéktalanul, mert semmi sem maradhatott későbbre, hiszen mingyá szülünk...)

És majd egyszer fotó is lesz. De tényleg. (na pl ezért se szülhetek még)

Bea írta...

Nem fogsz szülni. Sőt... Minkusból és kiírt dátumból kiindulva még annak is örülni fogsz ha egyáltalán szeptember végi gyerek lesz, nem október elejei:))))
És mikor adod ki a tanyasi fittnesscédédet???? 5 kiló az nem semmi hallod-e?????

Nani írta...

Nemár... 5 kiló??? ez nemér...
Védőmaca: még jó, hogy mindent jobban tudnak. Azért ismerlek már annyira, hogy megmondtad neki... meg különben is, akkor szülsz, mikor Nektek jó (de nem fogadnék azért arra, hogy ismét túlhordasz). Nem dobnál egy fotót a lent lévő pocakodról?????????????? :)

Megjegyzés küldése

 
Copyright 2009 Cucka blog. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator